GTX 1650 Super OC yanına işlemci önerisi

siento

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 2x8 2666MHz
Anakart
Asus EX-H410M-V3
Merhaba, elimdeki i3 10100F işlemcinin CS, PUBG gibi oyunlarda verdiği FPS değerleri beni artık tatmin etmediği için işlemcimi yükseltmek istiyorum. Anakartım AMD soketi desteklemediği için mecburen Intel işlemcilere yönelmek zorundayım, GTX 1650 Super OC kartın yanına darboğaz yapmayacak ama en iyi performansı verecek hangi işlemciyi alabilirim? Monitörüm 180Hz olduğu için CS ve PUBG gibi oyunlarda 180FPS alabileceğim bir işlemci var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.
Sistem:
Ekran Kartı: Asus TUF GTX 1650 Super OC
Anakart: Asus EX-H410M-V3
RAM: Corsair Vengeance 2x8 2666MHz
İşlemci: i3 10100F
Kasa: Rampage Reaction 600W 80+ Bronze

Son düzenleme:
Alabileceğin makul ve mantıklı bir tek 10400F var, onlar bile gereğinden pahalı. İşlemci ve anakartını elden çıkartabilirsen 2. el uygun bir anakart ve 3600 bakabilirsin. Bütçen yeterse 5600 falan da olur.

Alabileceğin makul ve mantıklı bir tek 10400F var, onlar bile gereğinden pahalı. İşlemci ve anakartını elden çıkartabilirsen 2. el uygun bir anakart ve 3600 bakabilirsin. Bütçen yeterse 5600 falan da olur.
Peki i5 10400F alırsam veyahut anakartı değiştirip Ryzen 5 5600 alırsam alacağım performans beni tatmin eder mi?

Senin beklentilerini ben bilemem, tatmin edip etmeyeceğini sen bileceksin. İnternetten testlerine bakabilirsin.
10400F çok fazla bir yükseltme değil ama işini görür herhalde. 5600 ise 5 gömlek daha iyi.

Senin beklentilerini ben bilemem, tatmin edip etmeyeceğini sen bileceksin. İnternetten testlerine bakabilirsin.
10400F çok fazla bir yükseltme değil ama işini görür herhalde. 5600 ise 5 gömlek daha iyi.
Bu ikisinden daha iyi bir işlemci alırsam darboğaz sorunu olur mu?

Bu ikisinden daha iyi bir işlemci alırsam darboğaz sorunu olur mu?
Darboğaz öyle bir şey değil. İşlemcinin ekran kartına kıyasla daha güçlü olması darboğaz sebebi değil, tam tersi olursa sıkıntı. Yani istediğin kadar güçlü işlemci alabilirsin.

Darboğaz öyle bir şey değil. İşlemcinin ekran kartına kıyasla daha güçlü olması darboğaz sebebi değil, tam tersi olursa sıkıntı. Yani istediğin kadar güçlü işlemci alabilirsin.
Ben işlemcinin ekran kartına kıyasla çok daha güçlü olmasının da darboğaza sebep olduğunu düşünüyordum, yanlış biliyormuşum sanırım. Yani örnek verecek olursam mesela GTX 1650 Super OC yanına R7 7800X3D çeksem sıkıntı olmayacak mı?

Olmaz. Darboğaz denilen durum, bir parçanın başka bir parçayı kısıtlamasıdır.
İşlemcin düşük kaldığı zaman ekran kartının ne kadar kullanılabileceğini kısıtlayacaktır, fakat ekran kartının düşük kalması işlemcinin çıkabileceği kullanım değerini değiştirmez.

Anladım hocam, sağolun. Anakart değiştirip R5 5600 almayı düşünüyorum, biraz daha düşüneceğim tabii.

Anladım hocam, sağolun. Anakart değiştirip R5 5600 almayı düşünüyorum, biraz daha düşüneceğim tabii.
Karar verdiğinizde satın almak için tekrar konu açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…