GTX 1650 Super tek fanlı ekran kartları ısınır mı?

Kasanın yan kapağını açınca 74 oluyor derece. %100 gpu kullanımı olan her oyunda 82 dereceyi buluyor. Bazılarında 80-81'de kalıyor. Aerocool trinity mini v2 kasam. Stok fanları var şu an. Elimi kasanın içine koyduğumda neredeyse hiç hava akışı hissetmiyorum. Kasa önü delikli ama fanlar çok kalitesiz olmalı. Yeni fan seti aldım ama montajını yapmadım henüz. Yeni fanlarla muhtemelen sıcaklık değerleri oldukça düşecek.
81-82 derecelerde sabit kalıyorsa normaldir. Fan seti yönünde bir değişiklik yapmak istiyorsanız fazladan üst tarafa eğer kasa uygunsa 2 fan daha eklemenizi tavsiye ederim. Sıcaklı +85 olduğu zaman endişelenmeniz gerekmektedir. Boşta durduğunda ekran kartı sıcaklığı 30-50 arası idealdir. Oyunlarda ise 75-85 arası normaldir.

81-82 derecelerde sabit kalıyorsa normaldir. Fan seti yönünde bir değişiklik yapmak istiyorsanız fazladan üst tarafa eğer kasa uygunsa 2 fan daha eklemenizi tavsiye ederim. Sıcaklı +85 olduğu zaman endişelenmeniz gerekmektedir. Boşta durduğunda ekran kartı sıcaklığı 30-50 arası idealdir. Oyunlarda ise 75-85 arası normaldir.
Evet dediğiniz gibi normal aralıklarda stabil. Kasanın stok fanları sabit renk yanan rgb'li ve rahatsız ediyor beni. Sesi de var ama bu ses kasa fanlarından mı yoksa ekran kartı veya işlemci fanından da tam anlayamadım. Boşta bile ses olduğuna göre sanırım kasa fanlarının sesi. O yüzden kasadaki stok üç fanı da değiştireceğim. Toplam 5 adet Be Quiet fan aldım. Onları takacağım. Kasanın tipini çok beğeniyorum. O yüzden değiştirmek istemiyorum. Ucuz olmasi da hoşuma gidiyor. 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı