GTX 1650 Ti laptopa RAM ve SSD geliştirmesi yapılmalı mı?

EmirGunduz

Hectopat
Elimde 1 yıllık bir Casper Excalibur G770 modeli var, aldığım günden beri hiç bakımını vesaire yaptırmadım o yüzden servise götüreceğim.
Oyun performansından memnun olsam da hem oyun oynayıp Discord'dan yayın açma gibi şeyleri doğru düzgün yapamıyorum. RDR2 gibi üst düzey oyunlarda da bariz bir kasma oluyor. Ekstra olarak 1TB bir SSD ve 8 GB 3200MHz RAM alsam performans farkı olur mu? Bilgisayarımın şu anki donanımı şu şekilde;

GTX 1650 Ti.
i5 10300H.
8 GB 3200MHz RAM.
480 GB SSD.

SSD performansı etkilemez, mevcut disk alanı sana yetiyorsa gerek yok. RAM almanı tavsiye ediyorum performansı etkileyecektir.(Örn. RDR2'de 45 FPS alırken 50 FPS'ye çıkar)

SSD performansı etkilemez, mevcut disk alanı sana yetiyorsa gerek yok. RAM almanı tavsiye ediyorum performansı etkileyecektir.(Örn. RDR2'de 45 FPS alırken 50 FPS'ye çıkar)
Hocam SSD'nin alanı bana yetmiyor ve yanlış bilmiyorsam alan çok düşük kalırsa performans falan düşebiliyordu. Yanlış biliyor olabilirim tabii.

Ramin aynısından olmasına dikkat edin. Fakat SSD okuma hızı yüksek değilse bir fark olmaz. Ram de uyumluluk önemli.
Tamamıyla aynısı mı olmalı yoksa özelliklerinin aynı olması yeterli mi?

Yanılmıyorsam depolamanızın yüzde 94'ünü kullanana kadar bir performans sıkıntısı olmayacaktır. Daha fazlasını kullanırsanız evet performans düşecektir.

Tamamıyla aynısı mı olmalı yoksa özelliklerinin aynı olması yeterli mi?
Markasına, modeline kadar her şeyi aynı olmalı. Bazen tüm özellikleri aynı olan RAM'ler bile uyumsuzluk gösterebiliyor, o risk alınmaz.

Yanılmıyorsam depolamanızın yüzde 94'ünü kullanana kadar bir performans sıkıntısı olmayacaktır. Daha fazlasını kullanırsanız evet performans düşecektir.

Markasına, modeline kadar her şeyi aynı olmalı. Bazen tüm özellikleri aynı olan RAM'ler bile uyumsuzluk gösterebiliyor, o risk alınmaz.
Anladım, bulmaya çalışırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı