GTX 1650 Ti laptopta FPS sınır kaldırma

ZerhuS

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle, yeni bilgisayar aldım GTX 1650 Ti ekran kartına sahip olmasına rağmen oyunlarda 100-150 arasında FPS alıyorum eski bilgisayarımda GTX850M vardı onda V-Sync'yi kapatıp düşey senkronizasyonu kapatıp oynadığımda 120-140 FPS alıyordum. Bu bilgisayarda da aynılarını yapmama rağmen FPS'im 150'nin üstünü görmüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bilgisayarın diğer özelliklerini merak eden olursa diye aşağıya linkini bırakıyorum.

GeForce Experience'den ayarlara girn oyunlar bölümünden battery Boost'u kaparın, NVIDIA denetim masasına girin görüntü ayarlarını önayarla yap bölümü gelecektir açınca benim tercihlerimi kullan ve şuna önem ver de ve performansa getir ibreyi. Bunları yaptıktan sonra FPS artışı olmalıdır
Ancak laptopunuzda mühendislik hatası var bana kaldırsa ve kasıtlı yapılan bir şey bence ısınma sorunu olduğu için CPU ve GPU'yu tam verimle kullanamıyor olabilirsinz

GeForce Experience'den ayarlara girn oyunlar bölümünden battery Boost'u kaparın, NVIDIA denetim masasına girin görüntü ayarlarını önayarla yap bölümü gelecektir açınca benim tercihlerimi kullan ve şuna önem ver de ve performansa getir ibreyi. Bunları yaptıktan sonra FPS artışı olmalıdır
Ancak laptopunuzda mühendislik hatası var bana kaldırsa ve kasıtlı yapılan bir şey bence ısınma sorunu olduğu için CPU ve GPU'yu tam verimle kullanamıyor olabilirsinz
Bu dediklerinizi eskiden yapmıştım. Isınma sorununu vallahi hiç yaşamadım 10-15 saat arası açık kaldığı da oldu yalanım varsa n'olayım zerre kadar ısınmıyor. Ne fan var ne de başka soğutucu bir şey.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki RTX'li ama yinede RAM'den dolayı tam performans çalışamıyor bu cihazlar. Yakın zamanda dual channel yapın.

Bu dediklerinizi eskiden yapmıştım. Isınma sorununu vallahi hiç yaşamadım 10-15 saat arası açık kaldığı da oldu yalanım varsa n'olayım zerre kadar ısınmıyor. Ne fan var ne de başka soğutucu bir şey.

Doğrusun ama forumlarda bu modelin sıkıntılı olduğunu söylemişlerdi 4800H RTX2060'lı bir modeli vardı 100 dereceye yaklaşıyor diyordu birisi sanırım senin modelinde yok o sorun.

Arkadaşlar buradaki problem RAM'in single olması. Arkadaşın cihazı ısınmıyorsa başka bir açıklaması yok.
Başka marka bilgisayarlara da bakarsan onlarda aynı şeyi yaşıyor. Düşük ve yüksek ayarlarda fps farkı olmuyor yeni bilgisayarlarda.
Bunun sebebi de büyük oranda RAM ve düşük ayarlarda GPU'ların kendilerini yormamaları.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı