GTX 1650 Ti mobil boşta 45-50 derece

Hocam oyun oynarken ne kadar oluyor değeler. Bir de önceki soruma cevap verirseniz sevinirim. Aklıma gelmişken sorayım OC yaptınız mı?
Evet hocam oc yaptım ama şu an oc açık değil arttırdığım mhz değerlerini geri çektim . Oyun oynarken 70 derece civarında çalışıyor (fortnite).

Kart yükte olmadığı için bu değerleri görüyor olabilirsiniz. Oyun açtığınızda sıcaklık 70 derecelere ulaşacaktır. Boştayken çekirdek ve bellek frekanslarına aldanmayın.

Boşta frekansla aldanmamak saçma olur. Çünkü kart boş yere kendini zorluyor. Boşuna ömrünü kısaltıyor.
Evet hocam OC yaptım ama şu an OC açık değil arttırdığım MHz değerlerini geri çektim. Oyun oynarken 70 derece civarında çalışıyor (Fortnite).

Hocam GPU watt değeri nasıl?

Boşta frekansla aldanmamak saçma olur. Çünkü kart boş yere kendini zorluyor. Boşuna ömrünü kısaltıyor.

Kart kendini zorlamıyor, hafif 3D yükü isteyen işlemlerde kartın frekansları değişkenlik gösterebilir. Kart kendini zorlamış olsaydı fan sesi duymaya başlardın ve sıcaklıklar yükteki değerlerine ulaşırdı. Örnek verecek olursam harici GPU uykudayken Epic Games Launcher'i başlattığında anlık frekanslarda değişmeler olur kart zorlanmaz sadece kısa süreliğine uykudan çıkar. Bilmem anlatabildim mi. Boşu boşuna arkadaşa panik yaptırma. Laptop kullanıcısı değilsen anlamazsın bu dediklerimi.

1.png

Kart kendini zorlamıyor, hafif 3D yükü isteyen işlemlerde kartın frekansları değişkenlik gösterebilir. Kart kendini zorlamış olsaydı fan sesi duymaya başlardın ve sıcaklıklar yükteki değerlerine ulaşırdı. Örnek verecek olursam harici GPU uykudayken Epic Games Launcher'i başlattığında anlık frekanslarda değişmeler olur kart zorlanmaz sadece kısa süreliğine uykudan çıkar. Bilmem anlatabildim mi. Boşu boşuna arkadaşa panik yaptırma. Laptop kullanıcısı değilsen anlamazsın bu dediklerimi.

Eki Görüntüle 1315549
Bende bir laptop killanıcısıyım ve benim 3060 lı laptopum var. Boşta 500 civarı degerlerde.

Hocam arkadaşın degerler yüksek ve sürekli böyle olduğunu söyledi bence bir problem var.
Bence de bir problem var gibi hocam.. Eve geçince iyice bir kurcalayacağım..

Hocam kusura bakmayın geç cevap veriyorum , dışarıdaydım. 13 Watt şu an gene boşta.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı