GTX 1650 Ti sistem GTA 5'te 40-50 FPS veriyor

Merillow

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın sistem özellikleri:
GTX 1650 Ti.
16 GB RAM.
1TB SSD.
Intel i5 10. nesil.
Çift fanlı.
Ancak GTA 5'te kasma donma yaşıyorum 40-50FPS civarı alıyorum üstelik GeForce Experience uygulamasından grafikleri performans kısmına yakın yaptım. Grafik pakedi de de yüklü.
Ne yapabilirim daha fazla FPS için?

MSI Afterburner kullanarak GPU ve CPU kullanım oranlarına, sıcaklıklarına ve çalışma frekanslarına bak. GPU %100'e yakın kullanılıyor ve çalışma frekansları da olması gerektiği gibi ise oyun içinden MSAA ayarı kapalı olmak üzere ayarları bir tık aşağı çek. Onun dışında pek bilgim yok ama bu problem Online için geçerliyse CPU'nun darboğaz yapma olasılığı yüksek.

Kendi kullandığım uygulamada normal araç sürerken gezerken 60-80 civarında seyir ediyor. Ancak çatışmaya girince ya da aracı fazla hızlı sürünce 95-100 oluyor. Ancak bende MSAA zatrn kapalıymış.

Problem roleplay sunucuları için. Yani sunucudan kaynaklanıyor diyebilirsiniz ancak benzer özellikli sistemi olan arkadaşların kasma donma vs olmuyor bende oluyor.

Son düzenleme:

Bu söylediğin rakamlar GPU için mi yoksa CPU için mi? Eğer CPU ise 95-100 kullanımdayken anlık takılmalar olması olası, arkada çalışan başka uygulamalar varsa onları kapatmayı dene. Fakat bu değerler GPU içinse, 95-100 kullanımda iken anlık takılmadan ziyade düşük FPS söz konusu olabilir, dediğim gibi ayarları biraz daha düşüğe çekin. Bunları yaptıktan sonra da donma ve takılmalarda bir değişiklik olmaz ise en son çare olarak V-Sync ile FPS'i sabitleyin.

Teşekkürler yardımcı olduğun için ayarları geforce experienceden ayarladım. Meğer en yüksekteymiş bir de grafik paketi yükledim 80fps civarına çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…