GTX 1650 ve 5-9400F sisteme Hackintosh kurulabilir mi?

Gerçeklik

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : i5-9400F/ Ekran Kartı : GTX 1650 4 GB GDDR6 / RAM: 16 GB G SKILL / Windows 11 Pro
Telefon : iPhone 11 64 GB
Meslek
Oyuncu
Merhaba sistemim altta yazıyor sizce Hackintosh kurabilir miyim? Kurarsam da hangi sürümü kurmalıyım. Ethernet kullanıyorum ve Etherneti nasıl aktif ederim kurabilirsem?

Sistem;
GTX 1650.
i5-9400F.
ASUS TUF H310M-Plus Gaming r2.0
Samsung 860 EVO 500 GB SSD.
G.Skill 16 GB RAM.

Kurarsınız ama ne GTX 1650'den ne de 9400F'den görüntü alamazsınız; F serisi işlemci kullandığınız için de entegre grafik birimi yok. GTX 1650 ile de görüntü alamazsınız diyorum çünkü, bu kartı destekleyen bir sürücü olmadığı için donanım hızlandırması da olmayacak.

Merhaba sistemim altta yazıyor sizce Hackintosh kurabilir miyim? Kurarsam da hangi sürümü kurmalıyım. Ethernet kullanıyorum ve Etherneti nasıl aktif ederim kurabilirsem?

Sistem;
GTX 1650.
i5-9400F.
ASUS TUF H310M-Plus Gaming r2.0
Samsung 860 EVO 500 GB SSD.
G.Skill 16 GB RAM.
Merhabalar, cihanızın bazı donanımları macOS tarafından desteklenmiyor ama aşağıda hangileri destekleniyor hangileri desteklenmiyor belirtmeye çalıştım.

Ekran kartı : Ekran kartınız maleseef hiçbir macOS sürümü tarafından desteklenmiyor bu yüzden kurulum ekranına ulaşmanız bile iyi olur çünkü ben de GTX 1650 bir kartı macOS ile kullanıyorum ve kurulum ekranına zar zor gelebildim ve kurulumdan sonra grafik hızlandırması, ekran da yırtılmalar gibi şeyler çok fazla göreceksiniz.

İşlemci : İşlemciniz destekliyor gibi gözüküyor ama desteklemese de büyük ihtimalle küçük patcher ile macOS kurabilirdiniz büyük ihtimalle.

Anakart : Anakart genelde pek bir sorun çıkartmıyor çünkü OpenCore gibi önyükleyiciler artık eğer gerekli bir özellik yok ise onu kendisi macOS'in bir sorun çıkartmaması için gerekli şeyleri yapıyor.

SSD : SSD konusunda çok kesin bir bilgi yok ama bazı kişiler MacBook cihazlara bile takmış ve bir sorun yaşamamış gibi görünüyor ama pek kesin bir şey denmez elbette. Ama denerseniz de büyük ihtimalle SSD'de çalışacaktır.

RAM : RAM olarak tam modelini bilmiyorum ama RAM modeli gibi şeyler genelde bir sorun çıkartmıyor. Onun dışında 16 GB bir belleğe sahip RAM sizi bayağı bir memnun bırakacaktır ve macOS gayet az düzeyde bir RAM miktarı tükettiği için gayet iyi bir performans alacağınızı düşünüyorum.

Kısacası bu sisteme en iyi Big Sur kurulabilir gibi ama Big Sur kursanızda grafik hızlandırması gibi şeyler büyük ihtimalle çalışmayacak ve bundan dolayı macOS'in tadını pek çıkarabileceğinizi sanmıyorum. Onun dışında ekran kartı dışında sistem gayet iyi. İmaj önerisi olarak Technopat'daki Big Sur sürümü için olan imajı kullanabilirsiniz. Kurulum için bir rehber isterseniz de bu da bir önerdiğim rehberdir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun kaynağı : Yiğit Gencer

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı