GTX 1650 ve i5 10400F sisteme yükseltme önerisi

Nurer

Kilopat
GTX 1650, i5 10400F, 8x1 8 GB RAM, 650W PSU olan bir sistemim var. Fortnite'de orta–yüksek ayarlarda 200+ FPS almak istiyorum, drop yemeden, kasmadan. Çok da masraf olsun istemiyorum. Diğer oyunlar önemli değil benim için ama özellikle AMD ekran kartı istiyorum, 2. el olabilir. Bütçem ekran kartı için 10, diğer parçalara bakarım. Sizce bunu satıp sıfır almak daha mı mantıklı yoksa tek tek yükseltmek mi? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'ye bulaşmadan temiz bir RTX 2070 al RAM'i de 16 GB'a yükselt rahat rahat oynarsın.

Madem ikinci ele bile razisiniz, o zaman Nvidia tercih edin. AMD'nin surucu sorunlari bitmiyor. Benim de bir arkadasim gelmis buradan olsun baska forumlardan olsun AMD'nin asiri gereksiz bir sekilde israrla onerilip fanatiklik yapildigini gorunce o da tutturdu AMD alacagim diye. 7600 aldi, surekli ekran kartina bir sey oldu diye geliyor. Surekli surucuyu rollback yapmak zorunda falan kaliyoruz. Gecen otomatik guncellemeyi kapatti herhalde. Her bir kac gunde bir forumlara bakiyor yeni bir surucu ciktiginda. Millet stabil diyince yukluyor. Ugrasilmaz valla hic.

İşlemci değiştiriceksen RTX 3070 alabilirsin işlemci değiştirmiceksen RTX 2070 alabilirsin bence işlemciyi değiştirip onun yerine AMD Ryzen 5 5600 alabilirsin ya da AMD Ryzen 7 5700X alabilirsin.

Satıp sıfır almak daha mantıklı olur. 25 - 30K civarlarına güzel DDR5 sistemler satılıyor.

GTX 1650, i5 10400F, 8x1 8 GB RAM, 650W PSU olan bir sistemim var. Fortnite'de orta–yüksek ayarlarda 200+ FPS almak istiyorum, drop yemeden, kasmadan. Çok da masraf olsun istemiyorum. Diğer oyunlar önemli değil benim için ama özellikle AMD ekran kartı istiyorum, 2. el olabilir. Bütçem ekran kartı için 10, diğer parçalara bakarım. Sizce bunu satıp sıfır almak daha mı mantıklı yoksa tek tek yükseltmek mi? Ne önerirsiniz?
Satmak daha mantıklı. Değerli bir parçanız yok gibi duruyor.

İşlemci değiştiriceksen RTX 3070 alabilirsin işlemci değiştirmiceksen RTX 2070 alabilirsin bence işlemciyi değiştirip onun yerine AMD Ryzen 5 5600 alabilirsin ya da AMD Ryzen 7 5700X alabilirsin.

Ekran kartını 4K ya satıp 3070 almayı düşünüyorum 10k ya diğer parçalar da anakart RAM işlemci 10k ya denk geliyor 20k tek ekran kartı 2. el oluyor diğer türlü 15k ya satsam sistemi 35k ya 5060 Ti'li sistemler var yine 20k yapıyor ama bilemedim hangisi daha mantıklı.

Ekran kartını 4K ya satıp 3070 almayı düşünüyorum 10k ya diğer parçalar da anakart RAM işlemci 10k ya denk geliyor 20k tek ekran kartı 2. el oluyor diğer türlü 15k ya satsam sistemi 35k ya 5060 Ti'li sistemler var yine 20k yapıyor ama bilemedim hangisi daha mantıklı.
Gerçekçi olmak gerekirse ekran kartın 2.5k ya belki satılır. 15K ya sadece kasayı satman da mümkün değil ne yazık ki.

Gerçekçi olmak gerekirse ekran kartın 2.5k ya belki satılır. 15k ya sadece kasayı satman da mümkün değil ne yazık ki.

Hocam her türlü satarım. 15'e de 5060 Ti'nin yanına uzun süre iyi götürecek bir işlemci olsun istiyorum. Ne önerirsin? Yükseltme olursa ileride 5070'i beslesin yeter. Yükselteceğimi sanmam ama zaten. (ucuz olsun)

Hocam her türlü satarım. 15'e de 5060 Ti'nin yanına uzun süre iyi götürecek bir işlemci olsun istiyorum. Ne önerirsin? Yükseltme olursa ileride 5070'i beslesin yeter. Yükselteceğimi sanmam ama zaten. (ucuz olsun)
AM4 tarafında da LGA1200 tarafında da okadar uzun süre götürecek ve sonrasında 5070'i besleyecek güncel bir işlemci yok. Zaten sizin bu soket ölü, AM4'te ise 5600/5700X gibi işlemciler anca 5060Ti'ı besler. 5070 için 2K şart.

En ucuz AM5'e 7500F ile geçmek uzun ömürlü olur. Anakart ve RAM sayısına görede tutar 9-12 bin TL arası değişir ama anakarttan kısmak ileride 9700X/7800X3D gibi işlemcilerin önünü kısar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı