GTX 1650 VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Bimo

Femtopat
Daha fazla  
Minidump dosyasını ekledim. Bilgisayar adığımdan beri günde 10-15 kez rahat mavi ekran veriyor.
Aldığım hatalar genellikle: VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED - SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
HP Pavilion notebook sistem özellikleri: (i5 9.nesil - 8 GB 2666MHz RAM - NVIDIA GTX 1650 4 GB)
NOT: Ekran kartı driverları güncel, temiz kurulum ile kurdum.

1. hata: DeviceCensus.exe
Device Census işlemi, Telemetry Framework'ün bir parçasıdır. Bilgisayarınızda bulunan belirli kullanım verilerini toplayarak Microsoft'a gönderir. Bu verilere hangi yazılımın ne kadar kullanıldığı vb. örnek gösterilebilir.

Devre dışı bırakırsan sorunun çözülecektir diye düşünüyorum.

2. hata: Başlıkta da belirttiğin gibi, nvlddmkm.sys
Temiz kurulumu DDU ile mi yaptın? Güncel driver'da hata olabilir mi? Bir alt versiyonu kurmayı denedin mi? Ekran kartında donanımsal bir sorun olabilir mi?

Bilgisayarı sıfır aldım donanımsal bir problem olacağını düşünmüyorum ama belli olmaz tabii ki. Driverları temiz kurulum ile kurdum evet. Güncel driverda hata olabilir düşüncesiyle eski driver indirip temiz kurulum ile kurdum ama sonuç değişmedi yine ve sürekli mavi ekran veriyor. NOT: Ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımda mavi ekran almıyorum.

hocam çözebildiniz mi sorunu bende aynı problemi alıyorum da

hocam çözebildiniz mi sorunu bende aynı problemi alıyorum da
Yeni konu açın, minidump paylaşın bakalım.
Emin olmamakla birlikte ekran kartında donanımsal bir problem var demek ki. WHQL ibareli sürücüleri yeniden kurmayı dene. Bir aralar ceza falan aldım, cevaplamayı unutmuşum kusura bakma.

VIDEO_TDR_FAILURE hatasının, genelde donanım kaynaklı olduğunu unutmamak gerek. Driver hatası da olabiliyor. Bilgisayarı sıfır almak donanımsal arıza olmayacağı anlamına gelmez.

Yukarıdaki söylediklerimi uyguladıktan sonra, OCCT ile ekran kartı testi yapalım. 10-15 dk yapsak yeter. Mavi ekran gelecek mi gelmeyecek mi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…