GTX 1650 vs RX 5500XT kartlı hazır sistem

Bütçe
4500

Skapella

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler. Yakın bir zamanda bilgisayar alacağım fakat bu iki sistem arasında kaldım. Sizce hangisi doğru bir seçim olur? Aradaki 200 TL farka değecek kadar bir fark olur mu? Uzun ömürlü olmaları gerekiyor. Önerilere açığım fakat sadece Vatan'dan alışveriş yapacağım.

1. Bilgisayar: AMD R3 3100-ASUS TUF-GTX1650-EX-A320M-GAMING- CRUCIAL 480GB SSD-8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

2. Bilgisayar:

RX 5500 xt 4 gb modeli o almanızı tavsiye etmem 8 gb versiyonunu alınız.

İkinci sistem alınır tek dezavantajı SSD olmaması bana göre onun dışında 1650 ile 5500 XT arasında uçurum var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 5500 xt 4 gb modeli o almanızı tavsiye etmem 8 gb versiyonunu alınız.

4 GB modeli de gayet güzel bir kart. 8 GB ile aynı kas gücüne ve çekirdek sayılarına sahip. Arada 1000+ TL verilecek fark yok.

Bence ikiside alınmaz SSD kötü, kasanın hava akışı nasıl onu bilmiyoruz vs PSU iyi mi onu da bilmiyoruz.

Elimde olsa zaten farklı sitelerden almayı düşünürüm fakat yazıda da belirttim sadece Vatan'dan alışveriş yapabiliyorum. O yüzden bu ikisini sunabildim sadece. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Bence ikisi de alınmaz SSD kötü, kasanın hava akışı nasıl onu bilmiyoruz vs PSU iyi mi onu da bilmiyoruz.

Ekran kartını 5500 XT yaparsak ve dediğin gibi dışarıdan SSD eklersek alınabilir, 1650 bayağı vasat bir kart çünkü 5500 XT ile kıyaslayınca. Konu sahibi buradan alamıyorsa da çok büyük bir kayıp olmaz çünkü Rampage ile kıyaslayınca GameGaraj'ın kasalarında da iyi bir malzeme yok daha önce incelemiştim ama sıcaklık değerlerine bakma fırsatım olmadı. O da modelden modele değişir. Güç kaynakları da fason mal Rampage gibi, firmaya sempati var diye biraz görmezden geliniyor ama uzun vadede (garanti sonrası) ne olacağını kesin bilemeyiz. Rampage da belki bu sürede kendisini biraz düzeltmiştir. 2 yıl garanti var en azından konu sahibi dilerse garantisi bitmeye yakın değiştirebilir.

Anladığım kadarıyla 5500XT almak daha mantıklı diyorsunuz. Sonradan gücüm yeterse 1 tane SSD ekleyebilirim. Ekran kartları arasında bu kadar fark olacağını düşünmemiştim açıkcası. Teşekkür ederim yorumunuz için.

5500 XT 4 GB kas gücü olarak çok daha iyi bir kart, 1650 Super ile rakiptir. 1650 ise bayağı zayıf kalıyor bunlara kıyasla. Yeni oyunlara bakınca örneğin Cyberpunk 2077 medium ayarlarda ortalama performans verileri buydu. AAA bir oyunda %25 FPS farkı ciddi bir oran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…