GTX 1650 yanına hangi işlemci alınır?

TEmre1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba GTX 1650 ekran karrtım var işlemcim ise i5 2400 Valorant'ta işlemcim genellikle %100 oluyor, ekran kartı ise en fazla %20 oluyor. Kalabalık yerlerde FPS düşüyor darboğaz olduğunu düşünüyorum işlemcimi değişmem mi lazım? Alabileceğim en uygun ucuz fiyatlı işlemcileri söyler misiniz?
R6 GTA 5 gibi oyunları Ultra ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum ama Valorant en düşük ayarda bile kasıyor.
Anakart modelimin olduğu SS i attım uygun soket olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    384 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
i7 3770 bakabilirsiniz 2. Elde. Ama ben bu sisteme yükseltme yapmanı önermem, bütçe yükseltip ekran kartı dışında tüm bileşenleri değişsen daha iyi olur.

i3 10100F almanızı öneririm ancak kullanmış olduğunuz anakart soketi 1155 yapısında. i3 10100F alsanız anakartı ve RAM'leri de değişmek zorunda kalacaksınız. Ancak 1400 TL fiyatında olan i7 3770 tercih edebilirsin böylelikle anakart değişmek zorunda da kalmazsın.

i3 10100F almanızı öneririm ancak kullanmış olduğunuz anakart soketi 1155 yapısında. i3 10100F alsanız anakartı ve RAM'leri de değişmek zorunda kalacaksınız. Ancak 1400 TL fiyatında olan i7 3770 tercih edebilirsin böylelikle anakart değişmek zorunda da kalmazsın.

2. Elde 1000 liraya bulunubiliyor ama dediğiniz gibi bu sisteme yükseltme yapmak ölü yatırım olur. Yeni nesil i3'ler çok daha iyi olur konu sahibi için.

FPS düşüyor darboğaz olduğunu düşünüyorum işlemcimi değişmem mi lazım? Alabileceğim en uygun ucuz fiyatlı işlemcileri söyler misiniz?

İşlemci darboğaz yapıyor büyük ihtimalle. İşlemci olarak önereceklerim i7 3770K, i7 3770 OC yapmak istersen sonunda k ibaresi olan işlemciyi alabilirsin yeni sisteme geçmek çok para isteyecektir yukarıda örnekleri var ama şu anda en ucuz A320 1000 TL olduğundan bu parayı işlemciye vermek daha mantıklı geldi bana biraz daha götürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı