GTX 1650S AMD R3 3200G sistemde darboğaz

Senjuzka

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistemim;
AMD R3 3200G Vega 8 Graphics 3.60GHz
GTX 1650 Super.
8x2 G.Skill RAM.
Windows 10 Pro.
Bu sistemde darboğaz yaşıyorum, ekran kartını aldığımdan beri. Her türlü aklınıza gelebilecek şeyi yaptım. Çözünürlük yükseltmek, grafikleri yükseltmek, NVIDIA sürücüsünden grafikleri yükseltmek vs. işlemcime overclock yapamıyorum desteklemiyor. 2K'ya çıkarttım işlemci yine zorda kalıyor. Anlayamadım gitti, her oyunda olmuyor işlemci zorlamayan, FPS oyunlarında vs. pek göremiyorum ama yüksek performans isteyen oyunlarda görüyorum. (conqueror's Blade, GTA 5, CoD: Warzone vs. )

Oyun içi kullanım değerlerinizi atar mısınız darboğaz yapıyor ise yapacak bir şey yok işlemci yükseltmesi gerekli.

1080p de %4.2 işlemci tarafından kısıtlama var, darboğaz var diyebilmemiz için en az %10 kısıtlama olmalıdır.

Conqueror's Blade oyununda işlemci %98 kullanılırken ekran kartı %40 gibi değerlerde kalıyor.
Ben darboğaz gibi görünen sorunumu SSD alarak çözdüm. Siz de deneyebilirsiniz.

Bende hard disk var ama çözüleceğini sanmıyorum.
FPS çok mu kötü ki 3200G o kadar da darboğaz yapmıyor 1650S'e çünkü.

İşlemci kullanımı %70 80 iken ekran kartı kullanımı %40-30 gibi değerlerde.
Oyun içi kullanım değerlerinizi atar mısınız darboğaz yapıyor ise yapacak bir şey yok işlemci yükseltmesi gerekli.

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-18_170143.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Darboğaz var hocam.
İşlemci yükseltmesi lazım RX570 ile bile o işlemci bazen darboğaz yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…