Ben bir Adeks Net Kafe müdavimi olarak şunu söyliyim. 3 sene boyunca adekse gittim. 120 den 240 a kadar ultra wide dahil hepsini denedim şuan 1060 ekran kartlı 120 hz panele sahip bir MSI notebookum var. 75 Hz üstü ile tek oynayacağın oyun cs LOL vs. olur. İlerde upgrade düşünüyorsan tercih meselesidir 144 vs alabilirsin ama bana kalırsa son derece gereksiz bir teknoloji çünkü bir kaç saat içinde 60 Hz ile aynı hissettiriyor 120 Hz. Ben daha yeni enişteme 9400F+1650S sistem topladım geçen hafta, 75 Hz bir monitör alıp 85'e OC yaptım. Bu senin bir monitörden beklentine bağlı daha çok. 1200 Tl civarı bir orta kalite panele sahip monitör almaktansa, 27" 75 Hz kaliteli panele sahip bir monitör tercih ederim. Şimdi gelip bana fps oyunlarda falan etkisi oluyo diyen arkadaşlar olacaktır. Eğer high elo bir oyuncu değilsen cs lol tipi oyunlarda süper gerksiz bir özellik yüksek tazeleme. Tercihen 1 ms monitör öneririm ama 5 ms de gözünü kanatmaz. 1650s ile alacağın fps zaten belli. Ben olsam ultra-high ayarlarda OC'li monitörle 85 90 hz yenilemede 80 fps oyunumun keyfine bakarım ki zaten 1650s almayı düşünyodum kart çıkmadan önce masaüstü sistemime lakin vega56 alıp 2k oynadım 70 80 fps. Bu arada OC konusunda yazacak arkadaşlara şunu belirteyim 12 yıl boyunca 20" 1050p LCD 3ms LG monitör kullandım 71 Hz'de hala taş gibi çalışıyor.