Merhaba, bilgisayarım yaklaşık 5 aydır oyunlarda fazla FPS alınca çöküyor. Bende artık sorunu bulmak istedim ve bazı testler yaptım. Bütün parçalara tek tek donanım testi yaptıktan sonra sorunun ekran kartında olduğunu fark ettim. Ekran kartını stres testine sokunca en fazla %6 kullanıyor ve sonra çöküyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. (format attım; Windows 11, Windows 10 denedim; sürücüler güncel.)
Bazen bir anda %100'e falan çıkıyor çok garip.
Ayrıca Donanıma ayrılmış belleğin 153MB olması normal mi?
Valorant'ta böyle ancak yaklaşık 1 dakika sonra ya bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ya da ilk önce internet sonra bütün işlemler duruyor, oyundaki sesler döngüye giriyor ve ben yeniden başlatana kadar düzelmiyor. Klavye ve farenin RGB'leri çalışmaya devam ediyor ama ikisi de çalışmıyor (fare donuyor, klavyeye basınca herhangi bir şey olmuyor).
Ayrıca RAM 800MHz'ken bir anda 5001-6001MHz'e çıkıyor ve birkaç saniye sonra tekrar 800MHz'e düşüyor, GPU ise 400'deyken RAM gibi aynı şekilde ara sıra 1081'e çıkıyor birkaç saniye duruyor sonra geri 400'e geri düşüyor.
AIDA64 testine GPU'yu test etmeye çalışınca %6 kullanılıyor diyor birkaç saniye sonra ise bilgisayar yeniden başlıyor.
Onun dışında bir de pumpkin jack diye bir oyun var o da oyuna girmeye çalışınca tam menüye gelecekken bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.
Bir de bazen bilgisayar masaüstüne gelir gelmez her şey donuyor 2-3 saniye sonra da fare donuyor. RAM'in soketini değiştirince düzeliyor ama. Çok garibime gitti çünkü testlerde RAM'lerde sorun çıkmamıştı.
Ayrıca şu an tekrardan stres testi yapıyorum, GPU %1-%6 arası kullanılıyor ama sıcaklığı artıyor. Şu anda 60 derece.
Ayrıca stres testinde AVG fps 2.09