GTX 1650S tabanlı sistemin fazla FPS vermesi

Darth Vader FRT

Centipat
Yer
İstanbul Beşiktaş
Arkadaşlar geçen ayın sonlarında sinerjiden sistem toplamıştım sonuna geçenlerde sistemi aldım bugün müsait olduğum zaman sistemi kurdum ama YouTube'daki tüm inceleme videolarına baktım birkaç kişiye de forumdan danışmıştım zamanında oyunlarda kaç FPS alırım diye ben Witcher'da Ultra ayarlarda 60 65 FPS arası beklerken 90 FPS alıyorum CS:GO'da 370 gördüm metro Redux'da 60 70 arası FPS aldım sıcaklık değerlerine baktım bazı programlar yükleyip ama sıcaklık değerleri de normal iyice manyağa bağladım şimdi oyun oynamaya korkuyorum ya normal değilse ya bir parça yanarsa diye oyunu açıyorum korkudan 5 dakika oynayıp kapatıyorum şizofrene bağladım bunu tam kapsamlı olarak nasıl test edebilirim? Ya da sisteme göre normal mi? Bu FPS değerleri sistem aşağıda.

ekran kartı: ASUS GeForce GTX1650 Super TUF O4G Gaming 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartı.
güç kaynağı: Dark Force 500W 80+ yarı modüler güç kaynağı.
kasa: Powerboost VK-E03C USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
SSD disk: Adata 480GB SU630 okuma 520 MB-yazma 450 MB SATA SSD.
bellek (RAM): Geıl 16 GB(2x8) Evo spear AMD Edition 3000MHz CL16 DDR4 RAM.
anakart: ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
işlemci: AMD Ryzen 5 2500X 3.60 GHz 4 çekirdek 10 MB AM4 12nm işlemci (tray kutusuz)
kasa aksesuarları: TX txccf12bk2 siyah 120 mm kasa fanı (2'li set)
1TB HDD var sadece arşiv ve oyunlar için Windows SS'de yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar geçen ayın sonlarında sinerjiden sistem toplamıştım sonuna geçenlerde sistemi aldım bugün müsait olduğum zaman sistemi kurdum ama YouTube'daki tüm inceleme videolarına baktım birkaç kişiye de forumdan danışmıştım zamanında oyunlarda kaç FPS alırım diye ben Witcher'da Ultra ayarlarda 60 65 FPS arası beklerken 90 FPS alıyorum CS:GO'da 370 gördüm metro Redux'da 60 70 arası FPS aldım sıcaklık değerlerine baktım bazı programlar yükleyip ama sıcaklık değerleri de normal iyice manyağa bağladım şimdi oyun oynamaya korkuyorum ya normal değilse ya bir parça yanarsa diye oyunu açıyorum korkudan 5 dakika oynayıp kapatıyorum şizofrene bağladım bunu tam kapsamlı olarak nasıl test edebilirim? Ya da sisteme göre normal mi? Bu FPS değerleri sistem aşağıda.

ekran kartı: ASUS GeForce GTX1650 Super TUF O4G Gaming 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartı.
güç kaynağı: Dark Force 500W 80+ yarı modüler güç kaynağı.
kasa: Powerboost VK-E03C USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
SSD disk: Adata 480GB SU630 okuma 520 MB-yazma 450 MB SATA SSD.
bellek (RAM): Geıl 16 GB(2x8) Evo spear AMD Edition 3000MHz CL16 DDR4 RAM.
anakart: ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
işlemci: AMD Ryzen 5 2500X 3.60 GHz 4 çekirdek 10 MB AM4 12nm işlemci (tray kutusuz)
kasa aksesuarları: TX txccf12bk2 siyah 120 mm kasa fanı (2'li set)
1TB HDD var sadece arşiv ve oyunlar için Windows SS'de yüklü.

Sorununuz yüksek FPS almak mı tam anlayamadım sicaklik değerleri normalse ve yüksek FPS aliyorsaniz bu çok iyidir internetteki test sistemleri farkli olabiliyor siz Dual RAM kullandiginiz icin 20FPS civari fark edebilir bence bir sorun yok fakat genede oyun içi degerleri Afterburner ile olçup paylaşirsaniz emin oluruz.

Sorununuz yüksek FPS almak mı tam anlayamadım sicaklik değerleri normalse ve yüksek FPS aliyorsaniz bu çok iyidir internetteki test sistemleri farkli olabiliyor siz Dual RAM kullandiginiz icin 20FPS civari fark edebilir bence bir sorun yok fakat genede oyun içi degerleri Afterburner ile olçup paylaşirsaniz emin oluruz.

Başlık moderatör tarafından yanlış düzenlenmiş maalesef
Evet yüksek FPS alıyorum.

Witcher 3 oyununu 5 farklı kartta oynadım. 2600x ve dual kit ram ile 1650 Super zaman zaman 90 fps verebilir. Ortalama 70-75 civarı oynamanız gerekir fakat 90 fps değer aldığınız için korkmaktan ziyade sevinmelisiniz :) Sadece ısı değerlerini kontrol edin, değerler normalse keyfini çıkarın.

İnternette gördüğünüz değerler ortalama değerlerdir. Yüksek FPS almak da endişe yaratması gereken bir durum değildir. Yanmaz kartınız merak etmeyin. 1650S fiyat performans kartları arasında en iyisidir. İyi günlerde kullanın.

Witcher 3 oyununu 5 farklı kartta oynadım. 2600X ve Dual kit RAM ile 1650 Super zaman zaman 90 FPS verebilir. Ortalama 70-75 civarı oynamanız gerekir fakat 90 FPS değer aldığınız için korkmaktan ziyade sevinmelisiniz :) sadece sıcaklık değerlerini kontrol edin, değerler normalse keyfini çıkarın.

Çok teşekkür ederim :)
İnternette gördüğünüz değerler ortalama değerlerdir. Yüksek FPS almak da endişe yaratması gereken bir durum değildir. Yanmaz kartınız merak etmeyin. 1650S fiyat performans kartları arasında en iyisidir. İyi günlerde kullanın.

Çok sağ olun teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı