Çözüldü GTX 1650S ve R5 3600 sistemde yavaşlama ve donma var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

381258

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım nedense çok yavaşladı, donmaya başladı hatta. Donanımsal,yazılımsal bir sorunum yok gibi duruyor. Acaba okuma oranı mı yetmiyor, veya başka bir sorun mu var? Ne yapmalıyım? İkonlar geç geliyor, açarken bir iki saniye donuyor. Bilemedim. Format mı atsam acaba, virüs taramaları temiz çıkıyor. Bilgisayar 1 senelik zaten, çok bir şey indirdiğim söylenemez. SSD'min yazılımında sağlık %91. Sıcaklık 26 derece. Sanırım diskte sorun yok başka bir şeyde var. Bilgisayarımda hiç akıcılık yok. Yardımcı olursanız sevinirim, bu arada sürücüler güncel. Yani bildiklerimi güncelledim atladığım yoktur herhalde.
Sistem parçalarım:

GTX 1650 Super
Ryzen 5 3600 İşlemci
16 GB RAM
2 adet 500 MB Okuma/Yazma SSD. ( KIOXİA SSD)

Bu mu?

Evet.

Çözüm

BIOS Sürümüm 2019'dan kalmaymış. Yarın bir güncelleyeceğim, teşekkür ederim. Ek olarak, chipset güncellerken AMD sitesini mi tercih etmeliyim, Gigabyte sitesini mi?

Genelde buradan indiriyordum.

@381258 AMD sitesinde son versiyonu bulunur, oradan devam edebilirsin.

BİOS ve format dışında başka öneriniz var mı? En son bunları yapmak istiyorum. Malum, BIOS güncellemesinde elektrik falan kesilirse bilgisayar sıkıntı çıkarmasın. Halledebilirsem bunları yapmadan halledeyim.

@381258 BIOS 2-3 dakikalık iş o esnada elektrik kesilirse ne diyeyim, sokakta yıldırım da düşebilir üzerine. Öyle bir şans. Ben 2-3 kere güncelledim sene başından beri malum B550 olunca üst üste çıkmıştı. Hayır bunları yapman yeterli, yalnız BIOS güncelledikten sonra anakart pilini çıkarıp 2-3 dakika sonra takabilirsen iyi olur. Güncelleme sonrası bir sıfırlama iyi gelir. Sonra formatını atar kullanırsın. Yavaşlık tamamen giderse iyidir yoksa %90 ihtimalle SSD sıkıntısı deriz.

SSD'de 500 MB okuma yazmasına rağmen kopyala yapıştırda 100-150 olarak gözüküyor. Ben en iyisi hem BİOS'u güncelleyeyim, hem format atayım hem SSD değiştireyim. Komple sorunu kökten çözmüş olalım. Yardımlarınız için teşekkür ederim, gece gece tuttum sizi . Hayırlı geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…