GTX 1660 Cities Skylines 72 derece normal mi?

Zaff

Hectopat
Az önce Cities Skylines oynarken kasamın camına deydiğimde biraz fazla ısınmış olduğunu anladım. MSI GTX 1660 Gaming X ekran kartım ilk defa %60 fan devrinde 72 dereceydi. Xigmatek sirocon III kasam var, önünde az bir açıklıktan hava alıyor sadece. Sizce değiştirmeli miyim, yoksa bunlar normal değerler mi? Gerçekten değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Önündeki pleksiyi söküp yerine
Mesh yaptırma imkanım var ise hiç olmazsa onu yaparım.

Diğer oyunlarda da böyle oluyor mu? Eğer olmuyorsa sorun yok, Cities Skylines oyunundan kaynaklanıyor olabilir. 72 derece absürt değil merak etmeyin, ben bile kartımı yerine göre 80 derecede çalıştırıyordum Bu arada ben olsam en azından kasanın ön camını çıkarıp mesh yapmayı denerdim, olmadı yeni bir kasa alırdım.

Hocam tehlikeli bir sıcaklık değil normal bile sayılır, ama şu zamana kadar kullandığım masaüstü sistemlerde de ekran kartı yük altında 60-65 dereceyi anca görüyordu.

Yazdığınızdan anladığım kadarıyla kasanızda hava sirkülasyonu iyi değil hatta yok gibi, bir ya da yeriniz varsa iki adet egzoz fanı ekleyin, mesela egzoz fanları kasanın arka tarafına taktıysanız kasanızın önlerinden bir yere de bir tane içeri hava çeken fan takarsanız daha iyi olur.

Dostum bizzat citites skylines manyağım. Maalesef oyunun optimizasyon sorunlarından dolayı ne ekran kartı ne de işlemci kullanıyor oyun. Bundan dolayı ben GPU sıcaklığı olarak en fazla 52, CPU olarakta en fazla 55 derece gördüm. Bir sıkıntı olabilir. Diğer oyunlarda durum nasıl?

Benim de 1 aya kadar 65 dereceydi, galiba havalar ısındığı için de böyle oldu. Diğer oyunlarda da 70 derece falan. Metro Exodus'ta veya Just Cause 3. Öndeki fanları tepeye takmak istiyorum, ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Skylines nüfusunuz 100.000'i geçtiyse eğer kesinlikle normal. Oyunun doğru düzgün bir optimizasyonu yok ki bu Paradox Interactive çatısı altında normal ve beklenmekte olan bir durumdu. GTX 1650 ile 165.000 kişilik şehrimde en düşük ayarlarda bazen oyun 20 FPS'lere düşüyor.

Diğer oyunlarda durum normal ama ne zaman bu oyuna girsem 70E falan çıkıyor sıcaklıklar. Kasa zaten kötü ama bendeki RAM'de az ve RAM'in dışında metal plakalar yok, plastik var. RAM'e de dokundum ve sıcaktı.
Ben oyuna yeni başladım, daha 1500 nüfusum falan var. FPS konusunda sorun yaşamadım.

Diğer oyunlarda durum normal ama ne zaman bu oyuna girsem 70E falan çıkıyor sıcaklıklar. Kasa zaten kötü ama bendeki RAM'de az ve RAM'in dışında metal plakalar yok, plastik var. RAM'e de dokundum ve sıcaktı.

RAM'lerinde etkisi olabilir. (Olabilir diyorum var demiyorum)
Ben oyuna yeni başladım, daha 1500 nüfusum falan var. FPS konusunda sorun yaşamadım.
Donanımdan olabilir veya cidden oyun sistemi kullanmıyor ve sinir krizi geçirtiyor.

Konu çözüldü hocam, V-Sync ayarını açmadığımda 300FPS civarı FPS aldığımdan dolayı bilgisayar gereksiz yüke giriyormuş. V-Sync'i açınca dediğiniz gibi kullanımlar ve sıcaklık acayip düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…