GTX 1660 CoD MW2 benzeri oyunlarda FPS düşüklüğü

mberkay1

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 2 gündür Beta sürümde olan Call of Duty MW2 2022 oyununu oynuyorum. İlk gün rahat oynayabilirken oyunda geçen saatlerim arttıkça oyundan aldığım performans ve FPS değerlerinde çok hızlı bir düşüş olmaya başladı. İlk günler önerilen ayarlarla 50-80 FPS arasında oynarken bugün Low ayarlarda 30-60 FPS arasında değerler almaya başladım ve oyun çok fazla kasıyor. Ekran kartım GTX 1660, işlemcim Ryzen 5 3500. Bu süre zarfında ne ekran kartım ne de işlemcim 70 derece sıcaklığı dahi geçmedi.

İnternette benimle aynı ekran kartına ve hemen hemen aynı işlemciye sahip olan kişilerin 100FPS'e kadar çıktıklarını gördüm. Oyun için önerilen sistemi de rahatça karşılıyor elimdeki parçalar. İlerleyen günlerde indirim olması halinde oyunu almayı da düşünüyorum ancak bu sorunların neden olduğunu çözemiyorum. Benzer sorunları CoD Warzone'da da yaşıyorum ama orada ekran kartımın 80-85 derecelere çıkmasının buna sebep olduğunu düşünüyordum. Genel olarak bazı oyunlarda da yine FPS ve ekranda yırtılma benzeri sorunlar da yaşıyorum. Bu sorunları nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop mu masaüstü mü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama.

ekran kartınızın termal macununu değiştirebilirsiniz, ama ilk önce güç ayarlarını yükselterek işlemci kullanımını arttırırsanız daha iyi olur aynı şekilde MSI Afterburner kullanarak rahat bir şekilde ekran kartı kullanmınızı arttrabilirsiniz

Buradan bakabilirsiniz ayrıca ekran kartınızın sürümüzünü yazabilir misiniz (ASUS, Gigabyte, MSI vb)

Laptop mu masaüstü mü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama.

ekran kartınızın termal macununu değiştirebilirsiniz, ama ilk önce güç ayarlarını yükselterek işlemci kullanımını arttırırsanız daha iyi olur aynı şekilde MSI Afterburner kullanarak rahat bir şekilde ekran kartı kullanmınızı arttrabilirsiniz

Buradan bakabilirsiniz ayrıca ekran kartınızın sürümüzünü yazabilir misiniz (ASUS, Gigabyte, MSI vb)
Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarı alalı 10 ay oldu ekran kartımda termal macun yenileme için henüz erken olabilir diye düşünüyorum. Ekran kartım Gigabyte GTX 1660OC. İşlemci kullanımımı nasıl artırabilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı