GTX 1660 i3 12100F sistem alınır mı?

Burak Dağ

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben ilk kez bir PC toplayacağım ve ekran kartına, işlemciye, RAM'a vs uymasını istiyorum anakartın. Ama hem anakart hem hard disk hakkında bilgisizim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Soru 1 alacağım ekran kartında DDR6 yazıyor benim RAM'im 16 GB DDR4 sorun olur mu?
Soru 2 anakart alacağım ama şu praçalara uygun olmasını istiyorum.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6 GB 192bit GDDR6.
İşlemci: Intel Core i3 12100F.
RAM: XPG Kingston Fury 16 GB RAM.
Anakart önerisi yapar mısınız? Bütçem 200-700 TL arasında.
Soru 3 hard disk alacağım ama anakartdaki gibi işlemciye özel seri var mı yoksa hangi hard diski alırsam alayım anakarta uyar mı? (örnek: Intel i3 işlemciler için LGA 1700 anakart serisi var i5 işlemci alırsanız bu model anakartlara uymaz.)

Bu 3 soruya cevap verirseniz çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir bilmiyorum ama başlangıç seviyesi için yeterli bir sistem.
GDDR6 ekran kartı için geçerlidir. DDR4 ise RAM için geçerli bir terimdir.
Anakart olarak F/P açısından H610 Chipset anakartlara bakabilirsiniz.
SSD vazgeçilmezidir günümüzün.
RAM'ler 2x 8 olursa daha performanslı olacaktır. İyice araştırın acele karar vermeyin. Şimdiden hayırlı olsun.

Dostum bence bana kalırsa RX 6600 al çünkü 1660 daha performanslı ve şu anda Trendyol'da 5.400 TL gibi fiyatı var + olarak AMD Ryzen 5 3600 filan alabilirsin eğer bütçen yetiyorsa MSI serisine bakabilirsin 2 ellerden ama ben bu yaz mesela bu sistemi toplayacağım ve toplamı zaten 12.380 TL çıkıyor.

Çok teşekkür ederim, yardımcı oldunuz (bütçem 15.000-20.000 TL arasında)

Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…