GTX 1660 i3 7100 Sisteme Yapılacak Bakım Önerisi

erbeynorespect

Hectopat
Gençler selam şu an sistemim: GTX 1660, işlemci i3 7100 ve RAM'im 8 GB 2400 MHz.
Bu ekran kartından önce 1050 Ti vardı ve eskidigini düşündügüm icin oyunlarda kasma yaşıyordum. Ekran kartı yükseltmeye karar verdim.
Bilgisayara uzun süredir bakım yapmadım termal macun vs. ekran kartını bugün bilgisayara taktıgımda Valorant'ta bile FPS düşüyor.
Sebebi bakımdan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Yarın gidip yeni RAM alacağım onun dışında işlemciye termal macun süreceğim. Yine bir sorun yaşar mıyım?

RAM'leri çiftleyip 2x8 yapmanız baya bir performans artışı sağlar. İşlemciye boşuna termal macun sürmeyin, önce sıcaklıklarına bir bakın. Hiç gereği yok, boşa uğraş ve masraf. Ben senelerce kullandığım işlemciye bile sürmedim çok uzun süre.

İşlemci ekran kartına kıyasla biraz düşük kalıyor onun dışında artık bildiğiniz gibi 8 GB RAM artık güncel oyunlarda yetmeyecek seviyeye ulaştı. onun dışında sistemin temizliğini ve bakımını yaptıktan sonra mis gibi oynarsınız.

Valorant gibi oyunlar işlemci ve ram bazlı oyunlardır ikinci rami eklemek performans artışı sağlayacaktır. Bir de bios güncel dğeilse bios güncelleyebilirsiniz belki bir nebze işlemci performansında bir etkisi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı