Hocam merhaba işlemcim i7 6700 ekran kartım ise MSI GTX 1660 Gaming 6G. Valorant'ta ekran kartım 50'li derecelerde çalışıp ısınmamasına rağmen FPS'im genellikle 100-150 arası oluyor (düşük ayarlarda) ve oyun akıcı değil. Bu neden oluyor? Sistemimin Valorant için yeterli olduğunu düşünüyorum fakat bir yandanda işlemcimin yetersiz kalıp darboğaz yaptığı düşüncesi var. Bir bilginiz var mıdır?
Hocam merhaba işlemcim i7 6700 ekran kartım ise MSI GTX 1660 Gaming 6g. Valorant'ta ekran kartım 50'li derecelerde çalışıp ısınmamasına rağmen FPS'im genellikle 100-150 arası oluyor (düşük ayarlarda) ve oyun akıcı değil. Bu neden oluyor? Sistemimin Valorant için yeterli olduğunu düşünüyorum fakat bir yandanda işlemcimin yetersiz kalıp darboğaz yaptığı düşüncesi var. Bir bilginiz var mıdır?
MSI Afterburner'da MSI Afterburner ayarları > izleme > CPU temperature yazana tıklayın, "OSD'de göster (bilgi ekranı)" diye bir şey yazıyor onu aktif et, uygula de ve oyuna gir. Bir de sanırsam bu FPS değerleri normal çünkü izlediğim videolarda genelde bu sisteme sahip olanlar 150-160 FPS alıyor maksimum.
MSI Afterburner'da MSI Afterburner ayarları > izleme > CPU temperature yazana tıklayın, "OSD'de göster (bilgi ekranı)" diye bir şey yazıyor onu aktif et, uygula de ve oyuna gir. Bir de sanırsam bu FPS değerleri normal çünkü izlediğim videolarda genelde bu sisteme sahip olanlar 150-160 FPS alıyor mak
Masrafa hazır olmanız gerekir. İşlemci degişmek için hem PSU hem de anakartınızı yükseltmelisiniz (PSU yeterliyse sorun yok) birazdan eve geçeceğim ondan sonra detaylı yazsam olur mu?
Masrafa hazır olmanız gerekir. İşlemci degişmek için hem PSU hem de anakartınızı yükseltmelisiniz (PSU yeterliyse sorun yok) birazdan eve geçeceğim ondan sonra detaylı yazsam olur mu?
GTX 1660 6 GB ekran kartı için Intel Core i5-10400F veya AMD Ryzen 5 3600 gibi işlemciler öneririm. Bu işlemciler, kartın tam performansını kullanmanıza yardımcı olacaktır.