Merhaba, uzun zamandır bilgisayar toplamak istiyordum ve geçtiğimiz günlerde bununla ilgili ilk adımı attım, ekran kartı, anakart ve RAM siparişimi verdim, elimde 1 adet SSD bulunduğu için geriye almam gereken yalnızca işlemci, kasa ve PSU kalıyor, bu konuda sizden hem kaç Watt'lık PSU seçmem gerektiği ile ilgili sorumla birlikte ek birkaç sorum olacak. Öncelikle elimdeki parçaları yazayım:
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1660 Gaming X.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max.
RAM: 2 adet Kingston HyperX Fury 8 GB 3200MHz.
SSD: SanDisk 480GB SSD Plus.
1) Işlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyorum yalnız stok soğutucusuna kötü diyorlar benim de açıkçası elim bu aralar sıkışık nasıl bir yol izleyebilirim önereceğiniz fiyat performans soğutucular nelerdir? Yoksa farklı bir işlemciye mi yönelmeliyim?
2) Kasa olarak şu kasayı düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/msi-mag...-atx-oyuncu-bilgisayar-kasasi-p-HBV00000RJOMC
İşimi görür mü dersiniz bunun hakkında öneriniz var mıdır?
3) Eğer bu şekilde bir sistem kurarsam kaç Watt değerinde bir PSU'ya ihtiyacım olur? İlerleyen zamanda M.2 SSD'ye geçmeyi düşünüyorum ve ek olarak overclock yaparsam, upgrade yaparsam vb. durumlarda da beni üzmeyecek Watt değeri nedir? Bazı sitelerden hesaplama yaptığımda 300W gibi değerler çıkıyor ama bu bana çok düşük geldi o yüzden bunu da sorma gereği hissettim.
Bu üç soruma yanıt arıyorum, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1660 Gaming X.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max.
RAM: 2 adet Kingston HyperX Fury 8 GB 3200MHz.
SSD: SanDisk 480GB SSD Plus.
1) Işlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyorum yalnız stok soğutucusuna kötü diyorlar benim de açıkçası elim bu aralar sıkışık nasıl bir yol izleyebilirim önereceğiniz fiyat performans soğutucular nelerdir? Yoksa farklı bir işlemciye mi yönelmeliyim?
2) Kasa olarak şu kasayı düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/msi-mag...-atx-oyuncu-bilgisayar-kasasi-p-HBV00000RJOMC
İşimi görür mü dersiniz bunun hakkında öneriniz var mıdır?
3) Eğer bu şekilde bir sistem kurarsam kaç Watt değerinde bir PSU'ya ihtiyacım olur? İlerleyen zamanda M.2 SSD'ye geçmeyi düşünüyorum ve ek olarak overclock yaparsam, upgrade yaparsam vb. durumlarda da beni üzmeyecek Watt değeri nedir? Bazı sitelerden hesaplama yaptığımda 300W gibi değerler çıkıyor ama bu bana çok düşük geldi o yüzden bunu da sorma gereği hissettim.
Bu üç soruma yanıt arıyorum, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.