GTX 1660 sistem toplama

akrepveben

Megapat
Daha fazla  
Iyi forumlar,
Kasamı toplamaya başladım. Öncelikle parçaları yazayım.

ASUS Prime A520M-E
AMD 3100 stock fan.
Patriot 3200 MHz 2x8GB.
MSI GTX 1660 Ventus XS
MSI Mag Forge 100M

Elimde HDD vardi, onunla idare ediyorum. M.2 SSD kule tipi soğutucu ve ilave fanlar alacağım.
Sorun 1:
AMD stok fan ile RAM arasında en fazla 2 mm boşluk var. OC yapmak istediğimden kule tipi soğutucu alacağım. Stock fan bile bu kadar yakınken nasıl bir kule tipi soğutucu almam gerek. Bir de RAM'ler bu şekilde ısınma yapar mı?
Sorun 2:
M.2 SSD PCI-e bağlantısı ekran kartının resmen altında kaldi. Buraya M.2'yi koyduktan sonra nasıl serin tutacağım?
Sogutuculu bir M.2 mi almalıyım, yoksa Kingston A2000 gibi bir M.2 alip soğutucu kılıf mi almalıyım Akasa vb.?

Tesekurler.

1 Sorun: Stok fan işlemciye doğru üflediği için RAM'lerinede o sıcak hava çarpıcaktır ısınıcaktır. Kule tipi soğutucu olarak da biraz daha yüksek bir soğutucu alabilirsin 2sorun ise: Soğutuculu bir M.2 alman daha iyi olur diye düşünüyorum.

3100 işlemciyi o anakartta kullanmak için BIOS güncellemesi yapman gerekiyor ve ayrıca sistem dengesiz ve saçma sistem A320 anakart ile toplamalıydın.(B450 daha ileriye dönük olur)
10100F sistem toplamak ise daha çok mantıklı daha güçlü bir işlemci 3100'den. 10100F'i tavsiye etmemin bir diğer sebebi de 3100 ve A520 ile büyük OC yapamazsınız, belki de hiç yapamazsınız zira A520'lerde bu özellik yok diye biliyorum belki cuzi miktar yapılabilir.

ASUS Prime anakart OC yapilabiliniyor. Gigabyte'larda yok bir de MSI bazı modellerinde yok.
ASUS Prime anakart OC yapilabiliniyor. Gigabyte'larda yok bir de MSI bazı modellerinde yok.

Neden güldüğünü tam olarak anlayamadım. A 520 M-E'de overclock varken Gigabyte'da yok olarak yazıyor. Bilmedigim bir şey varsa ogrenmem isterim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201226-144934_Chrome.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20201226-145059_Hepsiburada.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…