Merhaba. Oyunlarda bilgisayar ısınıyor fan hızı aşırı hızlanıyor NFS Unbound oynuyordum ve CPU 100'e çıktı, sizce normal mi? Diğer oyunlarda daha test etmedim. Ekran kartı GTX1660 16 GB RAM var.
Intel i5 10400F işlemci sıcaklık değerine bakmadım virüs girebilmiştir diye şüphelendim çünkü Görev Yöneticisi'ni açıyorum CPU 80-90 1-2 saniye içinde geri 20-10'lara falan düşüyor.
Intel i5 10400F işlemci sıcaklık değerine bakmadım virüs girebilmiştir diye şüphelendim çünkü Görev Yöneticisi'ni açıyorum CPU 80-90 1-2 saniye içinde geri 20-10'lara falan düşüyor.
İşlemciniz gayet güçlü darboğaz olmamalı, önce başka oyunlarda da bir göz atın eğer tüm oyunlarda %100 ise bir sorun var demektir.
1) tüm oyunlarda %100'e çıkıp çıkmadığını kontrol edin. (1080P'den aşağı çözünürlük olmamalı ve grafikler çok düşükse biraz arttırın).
2) arkada mecbur programlar hariç hiçbir şey çalıştırmayın. (OBS, Chrome gibi şeyler kapanmalı)
3) Malwarebytes veya Kaspersky ile tam tarama yapın.
4) ısıları kontrol etmekte fayda var (ekran kartı ve işlemci)
Elimden geleni yapmaya çalışacağım bilgisayarı formatladım uğraşmamak için yeniden oyunu yükleyip test edeceğim termal macunla alakası olabilir mi termal macunu 1.5 sene önce yaptırmıştım.