GTX 1660 sisteme 16 bin TL'ye yükseltme önerisi

doriyella

Hectopat
Merhaba, çok uzun süredir kullandığım ekran kartımı yenilemek istiyorum. Arada kaldığım bir konu var sizlere de danışmak istedim.

Hali hazırdaki sistemim şu şekilde:
ASUS Prime B450 M-K II.
GTX 1660.
8 GB+8 GB RAM.
AMD R5 5600.
Corsair CV650 PSU

Ekran kartımı sattım ve birikimlerimle beraber 16.000TL bütçem var. İstediğim ekran kartı ise RTX 4060. DLSS teknolojisi dahil NVIDIA'nın RTX ile beraber getirdiği teknolojileri beğendiğim için AMD ekran kartı tercih etmedim. Piyasada RTX 4060'ın hem 8 GB hem de 16 GB versiyonları var. Oyun testlerinden incelediğim kadarıyla arasında devasa bir fark yok fakat fiyat olarak yaklaşık arada 6.000 TL fark bulunuyor. Bütün bütçemi harcarsam bir RTX 4060 Ti 16 GB alabiliyorum. Yapay zeka programları ve edit, rendering işleriyle amatör olarak keyfi bir şekilde uğraşmayı seviyorum. Bunun yanında oyun da oynuyorum. Tabii ki bu bütçeden inanılmaz bir yapay zeka performansı beklenemez, kendi çapımda stable diffusion çalıştırıyorum. Aklımdaki soru şu, bütün bütçemi 16 GB'lık ekran kartına mı harcayayım yoksa hali hazırdaki sistemime 32 GB RAM Upgrade'i, anakart Upgrade'i ve RTX 4060 8 GB mı alayım?

RTX 4060 16 GB versiyonunu alırsam çok uzun süre upgrade yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Sistemimin RAM'lerini ve anakartını yenilemek yerine ileride AM5 sisteme ve DDR5 RAM'lere geçmek daha mı mantıklı sizce, AM4 ve DDR4 sistemler ne kadar daha güncel kalabilirler? İleriye dönük sistem kurmakla kafayı bozmuş durumdayım 🙃 fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı