GTX 1660 sisteme PSU önerisi

BBlack_ShadoW

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, PSU değiştirmeyi düşünüyorum fakat ne alacağım konusunda çok kararsızım. Alacağım PSU'yu uzun ömürlü kullanmayı düşünüyorum.

Sistem bileşenleri:

İşlemci: Ryzen 3 2200G.
Ekran kartı: MSI GTX 1660 Gaming X 6 GB.
Anakart: ASUS Prime B450M-A II.
RAM: 8x2 16RAM.
1 adet SSD ve hard disk.

Şu an kullandığım PSU 420 watt, çok önceden bilgisayarı alırken kasa ile birlikte almıştım.
Sistemi ilk topladığımda APU olduğu için 420 watt yetiyordu fakat GTX 1660 satın aldım ve işlemcimi Ryzen 5 5600 yükseltmeyi düşünüyorum. O yüzden uzun ömürlü PSU düşünüyorum.

Bütçe: 2000 2500.

Bütçemi biraz aşabilirim. Eğer ki önerdiğiniz PSU ikinci el almak mantıklı ise, ikinci el de alabilirim.

Yukarıda atılan Corsair'i alabilirsin. Ripple değerleri fiyatına göre çok iyi. Bunun dışında hold up süresi biraz düşük(8.3ms) fakat Power ok sinyalini doğru bir şekilde ayarlayabildiğinden sıkıntı yaratmaz. İstersen aşağıdaki linkten testlerine sende bakabilirsin:

PSU konusunda pek bilgi sahibi değilim fakat Corsair CX650 sistemimi rahatlıkla beslerse ve de uzun ömürlü giderse alacağım bir de ekran kartı benim 8 pinli güç girişi istiyor PSU da 8 pinli güç girişi mevcut değil mi?

Evet 2 adet PCI-e 8 pin çıkışı mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…