Ekran kartım (GTX 1660 Super OC Edition 6 GB, tek fan) oyun oynarken çok ısınıyor (yaklaşık 90°C civarı) ve sonra kırmızı ekran verip oyun çöküyor (PES gibi oyunlarda oluyor). İşlemci ve RAM sıcaklıkları normal, sistemde başka bir sorun görünmüyor. Arkadaşımın 3070 ekran kartında da aynı sorun olmuş, o sıvı soğutma takınca çözmüş.
Sizce benim ekran kartım için de sıvı soğutma çözüm olur mu, yoksa başka bir çözüm öneriniz var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam dediğiniz gibi ben kolay yöntemden sıcaklığı düşürmeyi anlattım isterse maksimum güç ayarını 70-80'lere çekip daha yüksek FPS alabilir benim gözlemlediğim kadarıyla çok FPS kaybı yaşamıyorum anlattığım ayarları yapıncan ama FPS kaybı istemiyorsa undervolt en mantıklısı.
Fan yapraklarındaki ve karttaki genel tozu alabilir, termal pedler bitikse onları değiştirebilirsiniz.
Bu zamana kadar hiç macunu değiştirilmemiş bir kart ise kafadar 10-15 derece düşecektir en az.
Sizin yönetiminiz kartın gücünün neredeyse yarısının kullanılmasını engelliyor, böyle bir çözüm olabilir mi? Undervolt ile %3-5 arası bir kayıp ile güzel derecelere düşmek mümkün.
Tek fanlı ASUS 1660 Super Phoenix OC 6 GB ekran kartım çok bir düşüş görmedim net değer hatırlamıyorum ama undervolt yaparsanız diğer arkadaşın dediği gibi az kayıpla sıcaklığı düşürürsünüz.
Tek fanlı ASUS 1660 Super Phoenix OC 6 GB ekran kartım çok bir düşüş görmedim net değer hatırlamıyorum ama undervolt yaparsanız diğer arkadaşın dediği gibi az kayıpla sıcaklığı düşürürsünüz.
Hangi oyunu oynadığınıza bağlı hocam undervolt yaparsanız çok daha az kayıp yaşarsınız illa benim yöntemi yapacaksanız alt+Z tuşuna basıp performans kısmından yapabilirsiniz.
Undevolt yapın geçin hocam 1660 Super kullanan biri olarak çoğu oyunda 100FPS'leri bile göremiyorum Online shooter oyunlar harici GPU'ya yük bindiren oyunlar oynayacaksanız undervolt çok mantıklı.
Hangi oyunu oynadığınıza bağlı hocam undervolt yaparsanız çok daha az kayıp yaşarsınız illa benim yöntemi yapacaksanız alt+Z tuşuna basıp performans kısmından yapabilirsiniz.
PES FIFA LoL ve CS:GO oynuyorum bugün PES'te ısı yükselip hata verdi oyun kırmızı ekran olup kapandı. Ve undervolt nasıl yapılıyor bilmiyorum tam olarak.
Pes FIFA LoL ve CS:GO oynuyorum bugün peste ısı yükselip hata verdi oyun kırmızı ekran olup kapandı. Ve undervolt nasıl yapılıyor bilmiyorum tam olarak.
Peki nasıl yapacağım benim ekran kartım için nasıl olacak tam olarak.
Benim dediğim alt+Z tuşuyla açılan yerden yapabilirsin hocam performans kaybı olur ama minimum gücü istediğin sıcaklıklara düşüp FPS kaybı yaşamadığın sıcaklıklara ayarla sıcaklık hedefini 65"e çek.
Undervoltta performans kaybı yaşamamanız lazım yanlış mı yaptınız acaba.