Merhaba. Öncelikle işlemci eski nesil bir işlemci, bu yüzden bazı oyunlarda darboğaz yaptığı oluyor. Örneğin ben bir kaç gündür Assassin's Creed Odyssey oynuyorum, yüksek ayarlarda 50-60 fps civarında geziyor fakat kullanıma baktığım zaman ekran kartı kullanımı %70-60 civarında, işlemci ise %90-%100 civarında seyrediyor. Bazen tam tersi oluyor. Buna bağlı olarak ara ara takılmaya neden oluyor. Destiny 2 oynuyorum bazen, hiç bir darboğaz ve takılma gözlemleyemedim. Assassin's Creed Odyssey'i de saatlerce oynadım sıcaklığın 71 dereceyi geçtiğini görmedim. Sanırsam anakartınız H81 yonga setine sahip ve evet bu anakart için alabileceğiniz en iyi işlemcilerden biri E3 1231 v3. Fakat bu işlemcinin eski olduğunu ve güncel oyunlarda ara ara yetmediğini unutmayın. Ama yine de pek çok oyunu yüksek grafiklerde oynayabilirsiniz. Rainbow Six: Siege de oynuyorum, yüksek-ultra karışık (önerilen grafikler) Vulkan API'de, Nvidia Reflex açık ortalama 154 fps alıyorum. Bazen oyun oynarken nadir de olsa ufak takılma (FPS gecikmesi) oluyor. Bir kaç oyunda da test ettim fakat kartın kullanımını %100 yapmayı başaramadım.