GTX 1660 Super kartta çıkan cızırtı ve furmak test sonucu

24F3R

Megapat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
REVİZYON UÇAK PLANLAMA
Selam,
Ekran kartım GTX 1660 Super. Yaklaşık 2 senelik bir kart, garantisi bitti bitecek. Mafia 3 oynarken cızırtı gibi bir ses geldiğini fark ettim kasadan, biraz incelediğimde ekran kartından geldiğini fark ettim. Oyuna girince cızırtı şeklinde bir ses oluşuyor lakin oyunun ayarlar menüsüne girince kesiliyor. Tekrar oyuna dönünce başlıyor. Sadece oyundayken yapıyor. FurMark testi yaptım ses olmadı. Masaüstünden olmuyor. Sadece oyuna girince cızırtı şeklinde bir ses yapıyor. FurMark sonucunu ekliyorum. Sizce kartın durumu nasıl. Bir sorun mu var bilemedim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Merteys, dediği gibi ya Coil Whine yada fanlar sürtünme yapıyor olabilir.

@Merteys, dediği gibi ya Coil Whine yada fanlar sürtünme yapıyor olabilir.
fan kaynaklı değil tek tek durdurdum fanları ses devam ediyordu. coil whine yük altında oluyor diye biliyorum. furmarkta da yapması gerekmezmiydi?

Laptopta aynı sorun bende de var, testlerde gram ses yok oyun açınca eziyet çekermiş gibi ses çıkıyor.

Afterburner gibi bir uygulama üzerinden ayar yaptıysan sıfırla. GPU Clock, Memory Clock ve kartın çektiği güç normalin cok altında. 1080P FurMark testinden kac FPS aldi, muhtemelen çok düşük almıştır.

Testi durdurduktan sonra görüntüyü kaydetmiştim. şimdi tekrar 2k da test yaptım değerler bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…