GTX 1660 Super Sistem Ne Kadar Süre İdare Eder?

Selamlar dostlarım, ben bir bilgisayar topladım. 1 TB HDD+256 GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1660 Super 6 GB, AMD Ryzen 5 3600 özelliklerinde şu an gördüğüm kadarıyla aşağı yukarı tüm oyunları kaldırıyor. Bu ne kadar süre daha böyle gider? Yani şu şekil cevaplar verirseniz sevinirim 5 yıl daha tüm oyunları rahat rahat oynarsın lakin sonrasında yeni oyunlar zorlar gibisinden.

3 sene önce gtx 1060, ryzen 3 1200 sistem almıştım hala her oyunu açıyor. 2-3 sene daha idare edecektir diye düşünüyorum senin ki de en az 5-6 yıl gider. Sonrasında ufak yükseltmeler gerekebilir elbet, her daim yeni teknolojiler çıkıyor.

Ne tip oyunlar oynayacağına bağlı. Mesela FPS ise ömür uzar ama hikaye oyunlarında zorlar.

Şöyle bir basit hesap yapalım. GT 650M kullanırken, 4 yıl rahat kullandım. 5-7 sene aralığında ise, düşük çözünürlükte bile yeni oyunların bazılarını açamıyordu. Benim tahminimce; 5 yıl içinde çıkacak oyunların hepsini düşük kalitede açacağı; 6-8 sene aralığında ise, bazı oyunları açacağı yönünde.

Hangi oyunları hangi ayarlarda oynayacağına bağlı. Güncel oyunları yüksekte oynayabilirsin şu an ama 2-3 yıl sonra çıkacak oyunlarda ayar kısmaya başlarsın diye düşünüyorum.

Bugün 8 sene önce çıkmış GTX 660Tİ zorlansa da hala en ağır oyunları oynattırabiliyor, örneğin RDR2 1080p low ayarlarda 30-32 FPS ile oynatabiliyor. Sen bu kartla 5 sene sonra 1080p düşük-orta ayarda 50-40 FPS civarlarında kullanırsın. Teknolojinin hızla gelişmesinden ötürü 8 sene sonra çıkacak günümüzdeki RDR2 gibi o zamanın en ağır oyunlardan birini 1080p low ayarda 30 kare ile oynayabileceğini pek sanmıyorum.

offf ya

Yaptığı hesap doğru sayılmaz. GT 650M laptop ekran kartıdır ve çıktığı zaman da düşük seviye kart olarak çıkmıştır, ancak GTX 1660 Super üst segmente hitaben yeni çıkan bir karttır. Bu yüzden geçmişte üst segmente hitap eden kartların günümüz performansıyla karşılaştırılmalıdır, ben örneği verdim, 2012'de GTX 660 Ti üst segment için çıkan bir karttı, o dönem her oyunu da ultrada rahatlıkla oynatıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…