GTX 1660 Super sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
20bin

sucukekmek666

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an masaüstü bilgisayarımda MSI B450M-A Pro Max anakart üzerinde Ryzen 5 2600 işlemci ve GTX 1660 Super ekran kartı var. Ben bu bileşenleri çıkartıp yerine.
Intel Core i5-13400F ve ASUS Dual-RTX 4060-O8G-EVO NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB takmayı düşünüyorum anakart sorun yaratır mı parçalar uyumlu olur mu bu upgrade hakkında alternatif öneriniz var mı tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.(16 GB RAM takılı)

Merhaba arkadaşlar şu an masaüstü bilgisayarımda MSI B450M-A Pro Max anakart üzerinde Ryzen 5 2600 işlemci ve GTX 1660 Super ekran kartı var. Ben bu bileşenleri çıkartıp yerine.
Intel Core i5-13400F ve ASUS Dual-RTX 4060-O8G-EVO NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB takmayı düşünüyorum anakart sorun yaratır mı parçalar uyumlu olur mu bu upgrade hakkında alternatif öneriniz var mı tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.(16 GB RAM takılı)
Amd anakarta intel işlemci takamazsın.

Bilgisayar kasanın ve ramlerinin modelini atar mısın ?

Maalesef hayır. Ana kartınız AMD Ryzen işlemciler ile uyumludur. Alacağınız işlemci için LGA 1700 soketine sahip bir anakarta ihtiyacınız olacaktır. RTX 4060 ise uyumludur sorun yaratmaz. Fakat işlemci konusunda AMD Ryzen tipi işlemci seçmek zorunda kalabilirsiniz. Benim tavsiyem böyle bir yükseltme eğer ki olacaksa RTX 4060 ve AMD Ryzen işlemci tercih etmeniz yani anakartı değiştirmeyin işlemciyi aynı şekilde yükseltin.

Ramler xpg 3000mgz 8x2 kasa rampage ama modeli hatırlamıyorum 600w

Maalesef hayır. Ana kartınız AMD Ryzen işlemciler ile uyumludur. Alacağınız işlemci için LGA 1700 soketine sahip bir anakarta ihtiyacınız olacaktır. RTX 4060 ise uyumludur sorun yaratmaz. Fakat işlemci konusunda AMD Ryzen tipi işlemci seçmek zorunda kalabilirsiniz. Benim tavsiyem böyle bir yükseltme eğer ki olacaksa RTX 4060 ve AMD Ryzen işlemci tercih etmeniz yani anakartı değiştirmeyin işlemciyi aynı şekilde yükseltin.
Anladım o zaman ryzen işlemci seçeceğim intelde seçtiğim işlemciye karşılık ryzende ne önerebilirsiniz

RAM'ler XPG 3000MGZ 8x2 kasa Rampage ama modeli hatırlamıyorum 600W.

Anladım o zaman Ryzen işlemci seçeceğim Intel'de seçtiğim işlemciye karşılık Ryzen'de ne önerebilirsiniz?

AMD Ryzen 5 5600X güzel bir tercih olabilir ve bu size yetecektir. Fakat AMD Ryzen 7 7500x3D, Ryzen 7700X gibi tercihler ise daha yeni teknolojiye sahip olduğundan daha da iyi olabilir. En iyisi böyle bir yükseltme için Ryzen 5 5600X çok iyi olacaktır.

Ramler xpg 3000mgz 8x2 kasa rampage ama modeli hatırlamıyorum 600w

Anladım o zaman ryzen işlemci seçeceğim intelde seçtiğim işlemciye karşılık ryzende ne önerebilirsiniz

Ozaman bu attığım soğutucuyu tak kasana önereceğim kule tipi sığar mı bilemedim. Ama attığım işlemci ve ekran kartının yanına bunu tak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı