GTX 1660 Super ve R5 3500X sistemde neler yenilenmeli?

cevdetsukru

Decapat
CMD üzerinden performans testi yatım. Sonuçlardan pek bir şey anlamadım. Sistemimim yükseltmek ile yükseltmemek arasındayım hangi parçalar daha önemli? Şu anki durumuma göre değerlendirirseniz sevinirim.
Gigabyte GTX 1660 Super OC 6G.
ASRock B450M-HDV R4 AMD AM4 DDR4 Micro ATX anakart.
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM.
500GB SSD.

<Systemscore>8.1</systemscore>
<Memoryscore>9.1</memoryscore>
<Cpuscore>9.1</CPUscore>
<Cpusubaggscore>8.3</CPUsubaggscore>
<Videoencodescore>9.9</videoencodescore>
<Graphicsscore>9</graphicsscore>
<DX9subscore>9.9</DX9subscore>
<DX10SUBScore>9.9</DX10SUBScore>
<Gamingscore>9.9</gamingscore>
<Diskscore>8.1</diskscore>
<Scoreraisedduetohigherpreviousscore>
<Actualdiskscore>8</actualdiskscore>
</Scoreraisedduetohigherpreviousscore>

İyi geceler, eğer son çıkan oyunları oynamak istiyorsanız en az RTX 3060 ekran kartına sahip olmanız gerekiyor.

• Ancak mevcut işlemciniz, RTX 3060 ile darboğaz yaşayabilir.
  • Anakartınız, son nesil AMD işlemcileri desteklemiyor.
  • Yeni AMD işlemci ve yeni Anakart yeni uyumlu RAM ister. En az 32GB RAM kullanmanızı tavsiye ederim.
Şimdi gelelim işin gerçeklerine: Bu bütçeye sahip miyiz? Eğer bütçeniz yoksa, mevcut anakartınıza uyumlu daha güçlü bir işlemci alabilirsiniz.

Anakartınızın desteklediği işlemcilerin listesi için BURAYA bakabilirsiniz.

Oyunlar için en iyi seçenek AMD Ryzen 7 5800X3D. Bu işlemci, oyun performansında AMD Ryzen 9'dan bile daha iyi. En yüksek verimi almak için 3200 MHz RAM kullanmalısınız. Anakartınız en fazla 64GB RAM destekliyor, bu yüzden 2x16GB 3200 MHz RAM veya bütçeniz varsa 2x32GB 3200 MHz RAM tercih edebilirsiniz. Yeni çıkan oyunlar, Harry Potter ve Star Wars gibi, 32GB RAM tüketebiliyor. Ancak bana göre 64GB RAM gereksiz olur.

Tabii ki oyun performansı için asıl önemli olan ekran kartı. Eğer bütçeniz varsa RTX 4070, yoksa RTX 3070 tercih edebilirsiniz. Fiyatlar konusunda bir pazar araştırması yapmadım

Son düzenleme:
Bu sisteme yapabileceğiniz maksimum iyiliğin işlemci yükseltmesi ile yapılabileceğini düşünüyorum (bütçe belli olmadığı için bunu diyorum sadece, diğer parçalar fena sayılmaz). Ryzen 5 5600 kesinlikle yapabileceğiniz en önemli değişiklik olur, hala iş yapan iyi bir işlemci. Anakart olarak şuan İncehesap sitesi üzerinde taş gibi bir B550 anakart var 3kya fiyata kesinlikle kaçmaz alabiliyorsanız bunu alın, ömürlük olur sistem.

2 adet m2 desteği ve Pcie 4.0 yuvasıyla beraber epey güncelliğini koruyacak bir anakarttır. Bu gece kendisini sipariş verdim bunu söyleyebilirim.

Ekran kartınız cidden güzel, biraz eski ama kesinlikle hala oyun oynatır derecede olan bir ekran kartı. Ama ileride yerine 2.el bir RTX 3060 ya da RTX 3070 düşünülebilir kesinlikle. Ryzen 5 5600 işlemci her iki GPU'nun da üstesinden gelir.

Ek olarak da depolama yetmiyorsa bir adet Sata ssd ya da dediğim anakartı düşünürseniz eğer 2 tane M2 ssd takıp geçersiniz. Bunları şuanlık tavsiye edebilirim. Ekran kartını sonra yükseltebilirsiniz acelesi yok fakat anakartı kesinlikle kaçırmayın, 20 Ekim tarihinde kampanyası bitiyor. Anakartı aldıktan sonra işlemci için acele etmenize gerek yok piyasası çok oynamıyor ortalama 3- 3.5k arasına Ryzen 5 5600 satın alabilirsiniz.

CMD üzerinden performans testi yatım. Sonuçlardan pek bir şey anlamadım. Sistemimim yükseltmek ile yükseltmemek arasındayım hangi parçalar daha önemli? Şu anki durumuma göre değerlendirirseniz sevinirim.
Gigabyte GTX 1660 Super OC 6G.
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM.
500GB SSD.

<Cpuscore>9.1</CPUscore>
<Cpusubaggscore>8.3</CPUsubaggscore>
Hocam ekran kartı 1-2 bilemedin 3 yıl sonra söner. işlemcini değiştirmen gerekiyor. 5600 bu sistem için çok iyi bir seçim. (stok fanla kullanırsan pek tatmin etmez)
Anakartını https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,773107256.html ya bunu
yada https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550m-ds3h-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,802489613.html şunu yapabilirsin. RAM'lerin uyumlu mu konusunda bilgim yok.
SSD 1TB yaparsan çok büyük rahatlık olur senin için. Hem daha hızlı hemde yüksek bir depolama birimin olur.
Eğer 5600 alacaksın diyelim. şu fan hem bütçe dostu.Hem de performans canavarı.
ID-COOLİNG Id-cooling Se-214-xt Rgb 4pin Pwm 120mm Işlemci Soğutucu (RANDOM SPECTRUM LİGHTİNG) Fiyatı, Yorumları - Trendyol Aynısını kullanıyorum. Harika oyunlarda çok rahat olursun.

Aynı sistem bende de var hocam ama PC'ye yatırım yapasım gelmiyor FIFA 25 de grafikleri kısıyorum ara sahnelerde FPS dusuyor ekran kartını yenilemeyi dusunuyorum bende RAM'ler 3200 anakart 450 Tomahawk Max. İşlemciden yana bir 2042 de oynarken sıkıntı çektim 4.2'ye overclockladım bronz kalite slikona sahip olmasına rağmen ikinci el bir 3060 Ti almayı dusunuyorum baktım sıkıntı çekiyorum darboğaz oluyor işlemci 5600 ya da 3D modelli işlemciler var onlardan birini alırım.

Gigabyte GTX 1660 Super OC 6g.
AMD Ryzen 5 3500X.
16 GB RAM.
500GB SSD.

<Cpuscore>9.1</cpuscore>
<Cpusubaggscore>8.3</cpusubaggscore>

Sistemin bayağı bir şeye uygun bütçeni soylesen daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı