GTX 1660 Ti 6 GB kaç yıl gider?

Yeni bilgisayar aldım, GTX 1660 Ti 6 GB ekran kartı olan. Bu ekran kartı beni kaç yıl götürür? Şu an baktığım kadarıyla güncel oyunların hepsini oynatıyor.

4.5-5 sene rahat oynatır sizi, ama o senelerde çıkacak oyunlar çok grafik isteyen oyunlar olursa 1660'ı azcık yorabilir.
Bu sistem ile Valhalla, Cold War, Far Cry 6 gibi oyunları oynayabilir miyim?
Cold War'a söz veremem ama Valhalla'yı oynatır. Far Cry 6 daha çıkmadı o yüzden net bir cevap veremem ama PC yoracak bir oyun olursa orta ayarlarda oynarsın.

Peki bu sistem overclocklanır mı? Eğer overclocklanırsa sistemim yetmemeye başladığı zaman overclock yaparsam daha iyi performans alır mıyım?

OC' den ziyade AMD' nin FidelityFX Super Resolution teknolojisi bu kartın kullanımının ömrünü uzatır. 22 Haziranda çıkışı gerçekleştirilecek. Umarım yeni çıkan ya da öncesinde çıkmış olan AAA oyunları da bu teknolojiden nasibini alır ve tam randımanlı çalışır. Aynı kart bende de var. Şuan ise günümüz AAA oyunlarında Ultra detay kısmında değil, High ayarları düzeyinde performans gösterebiliyor. Kaldı ki kartın çıkış zamanında da öyle bir iddiası bulunan bir kart değildi. Kısaca NVIDIA tarafında Ray Tracing için gücü yeterli olmayan, en güncel ve en güçlü karttır kendisi. (GTX 1000 serisini güncel tutmuyorum) Maksimum 2 sene daha High ayarlarda götürür. Daha sonrasında medium-low ayarlarda 4-5 senesi daha var bu kartın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı