GTX 1660 Ti Çift Monitör Desteği

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba,
  • AMD Ryzen 5 2600
  • ASUS Prime B450M-K
  • G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz
  • ASUS TUF GTX 1660 Ti
  • Cooler Master MB501L 600W Carbon

Üstte belirttiğim sisteme sahibim, bu sisteme 2. Monitör eklemeyi düşünüyorum ama;
  • Çok fazla ısınma sorunu olur mu?
  • Oyunlarda FPS düşüşü çok yaşanır mı?
  • Ekran kartının ömrünü çok etkiler mi?
  • Bir arkadaş Onboard ile bağladım yazmış bu mümkün mü? Mümkün ise bir zararı olur mu?
Oyun açık iken örnek veriyorum Witcher 3 oynuyorum, 2. Monitör de YouTube'dan video izleyeceğim. Eğer alırsam 2 monitör'de dönüştürücü ile ekran kartına bağlanmış olacak.

Merhaba,
  • AMD Ryzen 5 2600
  • ASUS Prime B450M-K
  • G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz
  • ASUS TUF GTX 1660 Ti
  • Cooler Master MB501L 600W Carbon

Üstte belirttiğim sisteme sahibim, bu sisteme 2. monitör eklemeyi düşünüyorum ama;
  • Çok fazla ısınma sorunu olur mu?
  • Oyunlarda FPS düşüşü çok yaşanır mı?
  • Ekran kartının ömrünü çok etkiler mi?
  • Bir arkadaş Onboard ile bağladım yazmış bu mümkün mü? Mümkün ise bir zararı olur mu?
Oyun açık iken örnek veriyorum Witcher 3 oynuyorum, 2. monitör de YouTube'dan video izleyeceğim. Eğer alırsam 2 monitör'de dönüştürücü ile ekran kartına bağlanmış olacak.

Ya dostum 1660 Ti dediğimiz kart aslında RTX serisine sahip olup RTX yapamayan bir kart yani onu kısaca RTX 2050 gibi düşün sıkıntı olmaz.
  1. Zannetmiyorum
  2. Arkadan YouTube açıkmış gibi düşün kaç FPS düşüyorsa 2-3 azı işte
  3. Pek düşünmüyorum ama emin değilim.
Bu PC'de 8 GB RAM biraz düşük kalmış yükseltmeni öneririm.

FPS kaybi muhakkak olacaktir ancak oyun oynamaniza engel olacagini sanmiyorum. Ekran karti omrunu dusuren unsur sicaklik ve uzerinden gecen elektrik aki midir eger duzgun sicakliklarda asiri OC yapmazsaniz hiçbir problem olmaz. Isinma sorunu cok yasamazsiniz tabii kasanizin havalanmasi ve su anki sicaklik degerleriniz nasil bilemiyorum ama sorun olmaz tahminimce. Mumkunse cevirici kullanmayin problem yasama ihtimaliniz var. Arkadaslarin dedigi gibi de 16 GB Dual Channel olursa da sisteminiz daha cok keyif alirsiniz.

Bu konu geçeli bayağı olmus ancak aynı özelliklerde benim de PC var RAM 16 GB ancak 2. monitöru taktığımda 2 ekran aynı yanıp sönüyor, ancak sadece bu sorunu ekranı genişlet yaptığımda yapıyor bilgisi olan var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı