GTX 1660 Ti dengesiz ekran kartı kullanımı

Selim Akıncı

Hectopat
BF5 yeni indirdim oyun orijinal. Ekran kartı GTX 1660 Ti işlemci Ryzen 5 2600 RAM 16 GB 3000 MHz çift kanal. BF5'de {singleplayer multiplayer aynı] Ultra'da oyunu oynarken ekran kartı %70 civarında CPU %40 % 60 arasında kullanıyor ve FPS 55 60 arasında gidiyor. Ama yine Ultra'da ama bu sefer DX 12 açıyorum. Ekran kartı %90 %95 kullanıyor işlemci yine aynı ama bu sefer FPS 75 sabit oluyor[fps i 75 sabitliyorum].Anlamıyorum ekran kartı kendini Full kullanmıyor sadece DX12'i açtığım zaman ekran kartı Full kullanıyor FPS o zaman yüksek oluyor. Neden böyle bir şey oluyor?

Çünkü o işlemciye OC yapmazsanız GTX 1660 Ti'a dahi BF5 64 kişilik online mücadeleci maçlarda darboğaz yapacaktır. Başka bir açıklaması yok bunun, maalesef tek çekirdek performansının patatesliği sebebiyle çoklu çekirdek performansıyla durumu kompanse edemeyen R5-2600 serisinin kaderi bu. Bu noktada yapabilecekleriniz sizin de belirttiğiniz gibi ya DX12 açıp yükü ekran kartına vermek ya da anakartınız ve işlemcinizin silikon kalitesi müsaade ederse minimum 4 GHz bandında hız aşırtma yapmak. Ancak ekran kartı RTX 2060 veya daha üst bir model olsaydı işlemci değişimi şart derdim (minimum R3-3300X/R5-3600 gibi bir modele geçiş şart olabilirdi) .

Son düzenleme:
BF5 yeni indirdim oyun orijinal. Ekran kartı GTX 1660 Ti işlemci Ryzen 5 2600 RAM 16 GB 3000 MHz çift kanal. BF5'de {singleplayer multiplayer aynı] Ultra'da oyunu oynarken ekran kartı %70 civarında CPU %40 % 60 arasında kullanıyor ve FPS 55 60 arasında gidiyor. Ama yine Ultra'da ama bu sefer DX 12 açıyorum. Ekran kartı %90 %95 kullanıyor işlemci yine aynı ama bu sefer FPS 75 sabit oluyor[fps i 75 sabitliyorum].Anlamıyorum ekran kartı kendini Full kullanmıyor sadece DX12'i açtığım zaman ekran kartı Full kullanıyor FPS o zaman yüksek oluyor. Neden böyle bir şey oluyor çekirdeğinin kullanımını da atar mısınız?
12 Cpu çekirdeğinin kullanımını da atar mısınız?

Arkadaşlar, aynı işlemci aynı ekran kartıyla daha yüksek FPS alan video var. Hiçbir oyunda böyle bir yokken niye BF5'de oluyor? Cyberpunk aldım yine korkuyorum aynı sorun olacak diye. Ayrıca oyunun Single modunda da aynı sorun var.

Oyuna stok frekanslarda çalışan R5-2600'ün gücü yetmiyor. Daha doğrusu 1660 Ti seviyesinden sonra darboğaz yapmaya başlıyor. Olay bu kadar açık ve net.

Aga darboğaz işlemcinin ekran kartından daha fazla çalişmasi değil mi? R5 2600 GTX 1660 Ti çok rahat besliyebilen bir kart.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Selim Akıncı, bu işlemci dediğim gibi aşırı işlemciye yüklenen oyunlarda (BF5 Online gibi) tekli çekirdek performansının yetersizliği sebebiyle az da olsa GTX 1660 Ti/RTX 2060 seviyesi kartlar için yetersiz kaldığı durumlar olabiliyor, ama 4 GHz seviyesi bir OC ile tam besler o kartı. Bu noktada zaten çift kanal 16 GB 3000 MHz bellek de kullanıyormuşsunuz, güzel bir sorun yok burada. Yapmanız gereken dediğim gibi DX12 aktif etmek veya OC yapmak. Bu arada yine de sorayım, bileşen sıcaklıklarınız ne alemde? XMP devrede mi, yani bellekleriniz gerçekten aktif 3000 MHz hızında çalışıyor mu? Bunları bir kontrol edip mümkünse bize geri dönüş yapın.

Son düzenleme:
@Selim Akıncı, bu işlemci dediğim gibi aşırı işlemciye yüklenen oyunlarda (BF5 Online gibi) tekli çekirdek performansının yetersizliği sebebiyle az da olsa GTX 1660 Ti/RTX 2060 seviyesi kartlar için yetersiz kaldığı durumlar olabiliyor, ama 4 GHz seviyesi bir OC ile tam besler o kartı. Bu noktada zaten çift kanal 16 GB 3000 MHz bellek de kullanıyormuşsunuz, güzel bir sorun yok burada. Yapmanız gereken dediğim gibi DX12 aktif etmek veya OC yapmak. Bu arada yine de sorayım, bileşen sıcaklıklarınız ne alemde? XMP devrede mi, yani bellekleriniz gerçekten aktif 3000 MHz hızında çalışıyor mu? Bunları bir kontrol edip mümkünse bize geri dönüş yapın.

DX 12'de kullandığın zaman işlemci %60 kullanımda 75 derecelere cikiyo.r XMP aktif bu arada, 3000 MHz hızda calişiyor. Tek sıkıntım DX 12'de işlemci 75 derecelerde calisiyor- bilmiyorum bu sıcaklık kötümü.

DX 12'de kullandığın zaman işlemci %60 kullanımda 75 derecelere cikiyor XMP aktik bu arada 3000 MHz hızda calişiyor. Tek sıkıntım DX 12'de işlemci 75 derecel3rde calisiyor bilmiyorum bu sıcaklık kötü mü?

Bu arada Single modunda da aynı oyunun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı