GTX 1660 Ti FurMark sonucu nasıl?

LauhytXx

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ikinci el bir GTX 1660 Ti aldım ve FurMark'a sokmak istedim. Sonuçlar aşağıdaki SS'lerde var.
İşlemci i7 3770.
Not: Kasa içerisinde sadece işlemci ve ekran kartının kendi fanı çalışıyor ona göre derece yorumu yapın.
1920*1080 ve 0X şeklinde yaptım.

Kasanın egzoz fanı olarak düşündüm kasa içi sıcaklıkla alakalı değil mi?

Egzoz fanları sıcaklığa doğru düzgün etki etmiyor, sıvı soğutmanın üstünde radyatör olacağından daha da az etkili olacak. En fazla 1-2 derece oynar.

Garantisi bittiyse ekran kartının termal macun değişimi yapılabilir.

86 derece anormal. @Ferhat D Bir şey bilmeden beğenmedim ifadesi attığını düşünüyor

86 derece anormal. @Ferhat D Bir şey bilmeden beğenmedim ifadesi attığını düşünüyorum.

Evet gerçekten hiçbir şey bilmiyorum.
Öncelikle düzgün konuş ve 86 derece normal falan değil.
Bu kart 120W TDP değerine sahip 80 derecelere çıkmamalı.
Olması gereken sıcaklığı 65-70 derecedir. Ayrıca Gigabyte gibi kaliteli bir soğutma bloğu kullanan bir marka.
Benim 3060 12 GB INNO3D bile 70 dereceyi geçmedi ve 170W TDP değerine sahip.
Anlayacağın senden daha iyi biliyorum.
Ek olarak kart fan gücünün tamamını kullanıyor.
Bende Yüzde 50 civarı falandı.

Anormal yazdım zaten. Anormal ne demek? Daha bir kelimenin anlamını bilmiyorsun.

FPS güzel de, o sıcaklık fazla. Benim 230W harcayan ARC 750 bile 77'ye çıkıyor maksimum. Garantisi yoksa termal macun değişimi yapın.

TDP değeri isterse 70W olsun soğutma kötü olduktan sonra o kart ısınır. Termal macunu kurur yine ısınır.

Soğutma blokları, mimarileri farklı olan kartları nasıl TDP'ye göre karşılaştırabiliyorsunuz acaba?

Hocam konuyu hortlatıyorum ama o kartın FurMark'ta 135 FPS alması bana garip geldi. GTX 1660 Ti bu kadar güçlü bir kart mı? Yakın zamanda bir ekran kartı almayı düşünüyorum da bildiğin RTX 3060-GTX 1080 performansı göstermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…