Rog 1660 Ti 2261 TL site , Gaming X en ucuz 2400 TL , Galax 2060 2500 TL ben olsam 2060 alırdım.Öncelikle merhaba. Ben yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ve bu sistem içinde GTX 1660 Ti kullanmak istiyorum. Ama hangi üreticiden alma konusunda kararsız kaldım.
Benim için soğutma, performans ve sessizlik, üçünün de önemi var. Bu özellikler de MSI ve ASUS‘u karşılaştırmak istiyorum. Ürün olarak;
MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X 6G 6 GB GDDR6 192Bit
ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti 6 GB GDDR6 192Bit
Bu iki ürünü yazdığım özelliklerde karşılaştırmanızı istiyorum. Teşekkürler.
İşlemci olarak i5 9400F ya da R5 2600X düşünüyorum.
Galax markasını şahsen pek güvenilir bulmuyorum. Bence 2060 olarak en aşağı bu tercih edilmeli.
Neden güvenilir bulmuyorsunuz ? Gigabyte bu modelinde sıcaklık sorunu olduğuna dair konular görmüştüm forumda. Alternatif olarak buda var 2060 .Galax markasını şahsen pek güvenilir bulmuyorum. Bence 2060 olarak en aşağı bu tercih edilmeli.
Gigabyte GV-N2060OC-6GD GeForce RTX 2060 OC 6G 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Yorumunuz için telekkür ederim. Haklısınız 1660 süper ile aralarında 1-2 fps oynuyo ama artan para ile 3600 alırsam ekran kartım işlemci için biraz düşük kalmaz mı ?Gaming X 1660ti modelini kullanan biri olarak ROG Strix al derim. Biraz daha serin çalışıyor. Yok benim gibi RGB tutkunuysan o konuda Gaming X çok daha iyi
Bir de bence 1660ti yerine yeni çıkan 1660 süper modelini al. Arada 1-2FPS fark olmasına rağmen çok daha ucuz
Ekran kartını 1660 süper alıp oradan artan bütçeyle işlemcini R5 3600 yapabilirsin. Genel performans olarak daha iyi olur
Rog modeli sizin için neden ön planda acaba ?Ikisi de benzer kartlar. İkisi de kaslı soğutmaya sahip, sessiz ve oc potansiyeli yüksek. Ancak Rog benim için bir adım öndedir. İşlemci olarak 9400f 2600xe göre tek çekirdekte önde sadece oyun oynayacaksan 9400f, render işleri ile uğraşacaksan veya ileriyi düşünüp ryzen 3. 4. nesil işlemci takarım keyfime bakarım diyorsan 2600x tercih edebilirsin.
2060 almak kötü fikir değil açıkcası ama ben ekran kartını çok yüksek tutup kasa olsun anakart olsun ram olsun bunları düşük tutmak da istemiyorum. Rog için verdiğiniz link de farkettiyseniz kutu üzerinde 1060 yazıyor. Şu an Rog fiyatları yanlış bilmiyorsam 2600 TL den aşağı yok.
Oyunlarda ultra ayarlarda kaç derece alıyorsunuz? Bu arada kasa ve soğutma sisteminizi de yazarsanız çok mutlu olurum teşekkür ederim.Gaming X 1660ti modelini kullanan biri olarak ROG Strix al derim. Biraz daha serin çalışıyor. Yok benim gibi RGB tutkunuysan o konuda Gaming X çok daha iyi
Bir de bence 1660ti yerine yeni çıkan 1660 süper modelini al. Arada 1-2FPS fark olmasına rağmen çok daha ucuz
Ekran kartını 1660 süper alıp oradan artan bütçeyle işlemcini R5 3600 yapabilirsin. Genel performans olarak daha iyi olur
Galax gayet köklü bir firma sen güvenmeyebilirsin ama neredeyse tüm Dünya güveniyor.Galax markasını şahsen pek güvenilir bulmuyorum. Bence 2060 olarak en aşağı bu tercih edilmeli.
Gigabyte GV-N2060OC-6GD GeForce RTX 2060 OC 6G 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Zotac kötü hocam önermem. Galax daha iyi.Neden güvenilir bulmuyorsunuz ? Gigabyte bu modelinde sıcaklık sorunu olduğuna dair konular görmüştüm forumda. Alternatif olarak buda var 2060 .
Dikey tutma aparatını da alabilirim. Gerçi fiyatı nedir nerden alırım bilmiyorum daha önce hiç kullanmadım.Galax gayet köklü bir firma sen güvenmeyebilirsin ama neredeyse tüm Dünya güveniyor.
Hocam eğer dikey tutma aparatın yoksa görüntü bakımından Gaming X ama varsa ROG.
Görüntü onemli değil bence o yüzden ROG Strix 1660Ti kullanıcısı olarak değerleri paylaşayım.
Öncelikle kart hiçbir testte/hiçbir oyunda 60° yi görmedi. Oyunlarda en fazla 49° OCCT testinde ise max. 57° oluyor. OCCT testi 40 dakika oyun testi 13 saat aralıksız yapıldı PUBG, R6, GTA 5 karışık.Evet işsizim.
Bellek frekanslarıda olmasi gerekenin üstünde 1920Mhz çalışıyor ve benimki Advanced edition yani stock hali. Normalde 1830MHZ olmalı. Sessizlik bakımında tüm kasa toplamda 57dB ama fanlar Rampage F-16 gibı çalışıyor oldukça sessiz. Yani soğutma konusunda MSI dan bir tık önde.
Benim tavsiyem Asus ROG Strix 1660Ti hem daha ucuz hemde biraz daha iyi.
Ama ROg Strix in şöyle bir eksi yanı var çok ağır ve uzun yani anakartınız PCI-E slotunun metal destekli olması iyi olur. Gerçi çok farketmrz sıkıntı yaratmaz.
Ama MSI Gaming X de üst seviye bir model zaten. İkiside üzmez ama fiyat performans bakımından ROG.
Bu arada kasam Rampage Joyance Fanlarda Rampage in dandik fanlarından. Bu ekipmanla bile böyle bir de iyi bir kasa ve fan olsa donucak kart.
Zotac kötü hocam önermem. Galax daha iyi.
Vatan'da GamingX den daha ucuz her site farklı fiyat verdiği için Vatan fiyatlarını baz aldım. Hepsiburada, N11, İtopya, İncehesap gibi yerlerden alabilirsiniz.Dikey tutma aparatını da alabilirim. Gerçi fiyatı nedir nerden alırım bilmiyorum daha önce hiç kullanmadım.
Kartın böyle bi soğutmaya sahip olması cidden hoşuma gitti. Msi‘ ın soğutma sistemi Twın Frozr 7 daha iyi bi soğutma sağlar mı diye bir soru işareti vardı kafamda.Bu kartı almak için bi site önerirmisiniz daha ucuz dediğiniz için soruyorum. Ben baktığımda 2600TL civarı ve üstü fiyat ile karşılaşıyorum. Teşekkürler.