GTX 1660 Ti GTA V FPS düşme problemi

Hyggelig1

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bir sistem topladım ve geleneksel GTA 5'i yükledim. İlk başta 30FPS takılı kalıyordu, NVIDIA kontrol merkezinden oyunu ekledim ve V-Sync'i kapattım. En yüksek ayarlarda 170FPS civarında alıyordu fakat çok fazla FPS düşmesi oldu. Belki fazla yüklendim diye düşünüp ayarların neredeyse hepsini "normal" olarak ayarladım. FPS 60-70 arasına düştü, FPS düşmesi yok ama en fazla bu FPS'leri alıyorum. MSI Afterburner'da GPU %99 olarak gözüküyor fakat yan ekranda görev yöneticisinden baktığımda %20 olarak gözüküyor.

Ayrıca GPU sıcaklığı 50 dereceyi hiç aşmadı. %99 kullanılıyor gibi gelmedi bana. Ayrıca sistemde 16 GB RAM olmasına rağmen Afterburner 17GB kullanılıyor olarak gösteriyor (yine görev yöneticisinde 7GB kullanım gözüküyor). Bunun dışında NFS The Run oynarken FPS ölçmedim fakat bir sorun göremedim.
Ayrıca LOL'de full ayarlarda 300FPS alıyorum. Orta ayarlarda GTA'da neden bu FPS'lere düştüm anlamadım.

Edit: Darboğaz olmadığı aşikar ama yine de CPU değerlerini de yazayım: %30-40 kullanım, sıcaklık 40 derece civarlarında zaten iyi bir sıvı soğutucum var.

Sistemim:
  • MSI Z390 Tomahawk
  • i5 9600K
  • ASUS STRIX 1660 Ti
  • Oyun SSD'ye değil HDD'ye yüklü (5400RPM) belki bundan olabilir diye düşünüyorum.
  • 16 GB (2x8 DDR4 3000MHz RAM).

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı