Çözüldü GTX 1660 Ti laptopta LoL'de FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tahao

Hectopat
Arkadaşlar Gaming laptopum var. Lakin LoL ve benzeri oyunlarda oyun başladığında 250 FPS ile başlıyorum sonra yavaş yavaş FPS düşmeye başlıyor, 15 dakika sonra 100 FPS'lere kadar düşüyorum. Bunu sebebi nedir çözümü var mıdır? Ekran 144 Hz olduğu için maksimum FPS'yi 144'de sabitledim 10 dakika sonra yine 100'lere düşüyorum.
GTX1660 Ti, i5 10300H, 16 GB RAM.

Çözüm
Termal macunu değişimiyle başlayabilirsin. Ekran kartı sıcaklıkların ne durumda? AIDA64 ile oyun esnasında sıcaklık değerlerini kontrol et. Termal macun değişimi çok yüksek ihtimalle 70 derecenin altına çeker sıcaklıkları. Ayrıca laptop soğutucusu da kullanabilirsin.
Laptopla alakalı bir sorun değil aynı işlemciyi kullanan asus yorumları da gördüm acer de. Hepsi ısınıyor. Benimki de 95 dereceler çıkıyor oradan frekans düşürüyor ama 250 fps'den 100'e düşecek kadar değil. 250 fps'den ancak 230'a düşürür o kadarlık frekans düşüşü. 4.2 ghz'de çalışacağına 3.8-3.9'larda çalışabiliyor benimki. MSI Afterburner'dan kontrol edin işlemcinizi.

Termal macunu değişimiyle başlayabilirsin. Ekran kartı sıcaklıkların ne durumda? AIDA64 ile oyun esnasında sıcaklık değerlerini kontrol et. Termal macun değişimi çok yüksek ihtimalle 70 derecenin altına çeker sıcaklıkları. Ayrıca laptop soğutucusu da kullanabilirsin.
Valla macunu garantiden çıkarcak diye değiştirmiyordum ama haklısın kaliteli bir tane alıp değiştireyim msi servisine güvenmiyorum ki vereyim değiştirsinler alacaklar orasını burasını yamultacaklar sonra al başına belayı çok yaşadım bu hikayeyi. Ekran kartı çok daha soğuk 60 larda takılıyor lolde . God of war , rdr 2 tarzı oyunlarda 80'lere çıkıyor o da . soğutucu stand var pek işe yaramıyor , cooler boost tek çare benim laptopta , ince olduğu için zor soğuyor meret.

Garantiden çıkmaması adına macun değişimini teknik servisin yapması daha iyi. Macun kalitesiyle ilgili endişen varsa servise de danışabilirsin bu durumu. Kendin macun alsan bunu uygulayabilirler mi bir sorarsın.
Macunu kendimiz verince değiştiriyorlar evet ama zamanında batarya sorunu için servise verdiğim başka bir laptopu kasası çizik ,hava çıkışı petekleri yamulmuş ve de ekran kartı sorunlu olarak aldığımdan beri servislere gitmeye tövbe ettim. Kendim değiştireceğim aklıma getirdiğin için sağolasın kaptan.
Laptopla alakalı bir sorun değil aynı işlemciyi kullanan asus yorumları da gördüm acer de. Hepsi ısınıyor. Benimki de 95 dereceler çıkıyor oradan frekans düşürüyor ama 250 fps'den 100'e düşecek kadar değil. 250 fps'den ancak 230'a düşürür o kadarlık frekans düşüşü. 4.2 ghz'de çalışacağına 3.8-3.9'larda çalışabiliyor benimki. MSI Afterburner'dan kontrol edin işlemcinizi.
Kaptan afterburner'dan tam olarak neyi kontrol edeyim, ben çok anlamadığım için o ghz olaylarını ellemiyorum oradaki ayarları sadece sıcaklık değerlerini falan görmek için kullanıyorum.

Macunu kendimiz verince değiştiriyorlar evet ama zamanında batarya sorunu için servise verdiğim başka bir laptopu kasası çizik ,hava çıkışı petekleri yamulmuş ve de ekran kartı sorunlu olarak aldığımdan beri servislere gitmeye tövbe ettim. Kendim değiştireceğim aklıma getirdiğin için sağolasın kaptan.

Kaptan afterburner'dan tam olarak neyi kontrol edeyim, ben çok anlamadığım için o ghz olaylarını ellemiyorum oradaki ayarları sadece sıcaklık değerlerini falan görmek için kullanıyorum.
Ayar çekin demedim zaten. FPS 250 iken işlemci ve gpu kullanımı yüzde kaçlarda, 100'e düşünce yüzde kaçlarda? FPS 250 iken işlemci kaç ghz'de çalışıyor, 100 iken kaç ghz'de çalışıyor. Bunları kontrol edin.

Kıydım garantiye ve paraya cooler master mastergel marker alıp değiştirdim macunu. 95'ten 85'e düştü sıcaklık, cooler boost açınca 80'i geçmiyor artık. Daha güzeli günlük kullanımda sıcaklıklar aniden çıkıp iniyordu uygulama açınca , haliyle fanlar bir anda uçuşa geçiyordu o kayboldu gitti çok stabil çalışıyor alet. İşlemciyi açınca farkettiğim şey bütün fabrikasyon macun işlemcinin etrafına yayılmış, üstünde macun neredeyse yok gibiydi. Teşekkürler hatırlatman için :)
Ayar çekin demedim zaten. FPS 250 iken işlemci ve gpu kullanımı yüzde kaçlarda, 100'e düşünce yüzde kaçlarda? FPS 250 iken işlemci kaç ghz'de çalışıyor, 100 iken kaç ghz'de çalışıyor. Bunları kontrol edin.
Test ettim hocam hep 4.2 ghz de çalışıyor o yönden düşüş yok, fabrikasyon termal macunu değiştirdim sıcaklıklar yaklaşık 10 derece düştü artık fps 140 civarlarında geziyor sorun ısıdaymış. Bir de arkada tarayıcımda 50 sekme falan açıktı gereksiz uygulamaları ve sekmeleri kapatınca 170 fps lere çıktı oyun, hala 250 lerden düşüyor ama önemli değil ekran 144hz zaten. Yardımların için teşekkür ederim :)

Sıcaklıkları 80'in altına çekebilmen iyi olmuş. Isı dolayısıyla frekans düşüşü yaşamadığın için performans kaybı da yaşamayacaksın. Uzun süreli kullanımlarda ısı zamanla artabilir. Oyunda geçirdiğin süre arttıkça performans yer yer azalabilir. Gereksiz hizmetleri ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatıp sistemin daha çok oyuna yoğunlaşmasını sağlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı