GTX 1660 Ti OC ile CPU kullanımı ne olmalı?

BenToprak

Centipat
Bugün yaklaşık 2 ay boyunca kafamda planladığım bir şey olan ama korkusuna yapamadığım bir olayı yaptım: OC (ROX STRIX 1660 Ti OC Edition). Öncelikle resimlerini aşağıya vereceğim, ben önceden 1800 MHz ile ekran kartımı çalıştırırken şu an arkadaşımla ayarladığım 2090 MHz'de çalışıyor fakat şöyle bir sorum var: Benim şu an olan durumda yani 2090 MHz'de 99, 98, 97 halay çekiyor CPU hatta mouse hızlı kaydırınca droplanıp %75'e kadar düştü. Sizce normal mi? (Bir de şu var: Adam akıllı yapabilmiş miyim emin olun hiç güvenmiyorum, ekran kartını bozmasak bari. 3 fanlı olduğu için normalde 55-56 derece olurdu 1800 MHz'de fakat şu an 55-54. Onu da anlamadım. Ne yazdım ya, kusura bakmayın.

Bu ayarlarla büyük ihtimalle kartın her oyunda stabil olmayacak. Overclock işleminden sonra kartını FurMark ile test edersen (en az yarım saat) stabilite ve sıcaklık değerleri için bir fikir sahibi olursun. Performansta aman aman bir artış görmeyeceğin için hiç yapmasan bile olur.

hocam heaven benchmark diye bi uygulama var onla yaptık ama senin dediğinlede bi denemek isterim

Ekran kartları 60 dereceye ulaşmadan fan açmaz ve 60 derece altı sıcaklıklar bu yüzden pek değişmez.
GPU MHz değerlerinin bu şekilde saçmalaması boşta normal. Bir de oyun içinde test eder misin lütfen?

Ekran kartları 60 dereceye ulaşmadan fan açmaz ve 60 derece altı sıcaklıklar bu yüzden pek değişmez.
GPU MHz değerlerinin bu şekilde saçmalaması boşta normal. Bir de oyun içinde test eder misin lütfen?
Hocam yaklaşık 2 3 saat oldu Horizon Zero Down oynuyorum ondan sormak istedim o droplanma sıkıntısını
Abi peki yanlış anlamazsan şimdi sen işine yaramaz mı diyosun bu ayarlara sence nası yapmam gerek

Hocam yaklaşık 2 3 saat oldu Horizon Zero Down oynuyorum ondan sormak istedim o droplanma sıkıntısını

Oyun içinde ani takılma yaşıyorsun anladığım kadarıyla. Grafik ayarlarını yükseltip alçatmayı dener misin? Ben Genshin Impact oyununda Render optimizasyonu sebebiyle drop yiyordum 1.5X'de kasıyordu 1X'de sorun yoktu.

Kral şimdi şöyle Horizon'da yolda yürüyorum 99 98 97 99 böyle düşüyo yükseliyo bu arada fareyi hızlı çevirince 75'e kadar düşüyor.(bu arada ultra ayarlarda test ettim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…