Bilmiyorum artık bu kaçıncı konu açışım ama kısaca özetleyeyim, benim laptop bozuldu yeni bir laptop almak istedim i5-10875H, RTX 3060 Max-P, 32 GB RAM olan bir Monster Tulpar laptop buldum, aklınızda bulunsun, Monster. Bu yüzden bu beni biraz ürpertiyor tekrar bozulur ve elimde kalır diye. Çünkü biliyoruz laptop tamir fiyatlarını ve Monster şikayetlerini.
Tek odada yurtta kalıyorum. Şu an bir sistem buldum Ryzen 5 3600, GTX1660 Ti, 16 GB RAM, 256 GB SSD ve 1TB HDD var. Bu ise masaüstüdür hadi taş çatlasa bozulsa bir parçası yine her parçayı değiştiririm ucuza veya satarım en fazla. Ekran kartı bozulsa gider bir 3060 buna alırım ne olacak.
Bu 2 sistemden birisi beni diğer yıl mezun olasıya kadar idare etmeli siz hangisini derdiniz?
Oynadığım pek oyun yoktur, Roblox, Minecraft, CS2, TF2 gibi hafif oyunlar oynuyorum zaten o da nadir. Belki GTX sistem kaldırırsa Helldivers 2 başlarım, oyunlarda grafik olması pek umurumda değil yeter ki zevk alayım.
Fiyatlandırma: Monster Tulpar laptopu 24 bin TL.
Masaüstü kasa 14 bin TL yanına monitör alacağım en az 5-8 bin TL, desek 20-22 bin TL.
Masaüstü alırsam yazın satma olasığım var yanımda götüremeyeciğimden dolayı o zamana kadar aldığım fiyattan fazlaya satarım belki.
Laptop alırsam ise diğer yıl bitesiye kadar ve Monster olduğunu bildiğim için bir sorunu çıkmazsa mezun olasıya kullanacağım. İnşallah tabii!
Sizin fikirlerinizi de duymak istiyorum bunun hakkında.