Selamlar, yaklaşık 3 aydır haftada 1 gibi bir sıkılıkla mavi ekran alıyordum. Donmalar ve mavi ekranlar sıklaşmaya başladığı için 1 hafta önce temiz bir Windows kurulumu yaptım. Microsoft'un sitesinden indirdiğim güncel ISO dosyasını kullandım. Format sonrası günde 8-10 kere mavi ekran almaya başladım ve 1 haftadır hiçbir çözüm bulamadım. Denediğim yöntemleri aşağıda belirteceğim. Konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem.
MSI B450 Max Tomahawk anakart.
Samsung 970 EVO 250 GB SSD.
NVIDIA GTX 1660 Ti ekran kartı.
Crucial Ballistix 2x8 GB 3200 MHz RAM.
Ryzen 5 3600X işlemci.
Denediğim yöntemler.
1- Sorunu olmadığını bildiğim farklı bir SSD ile denedim.
2- Farklı RAM ile denedim.
3- BIOS'u güncelledim, tüm driverları kendi sitelerinden en güncel halleri olacak şekilde indirdim.
4- Memtest ve Windows içerisindeki RAM test programları ile RAM testi yaptım hiçbir sorun gözükmüyor.
5- Samsung Magician ile SSD testi yaptım bir sorun gözükmüyor.
6- Komut satırında sfc /scannow ve chkdsk işlemlerini denedim.
7- Razer DeathAdder Elite ve Razer Kraken 7.1 kulaklığım var ve Razer Synapse kuruluydu. Windows Driver Verifier ile driver testi yaptığımda rzdev_005c.sys driver ile ilgili mavi ekran veriyordu. Kulaklığı çıkardım, mouse değişip sıfırdan kurulum yaptım ve Razer Synapse kurmadım.
Not: SSD değişip yeni SSD üzerine sistemi kurunca 1.5 gün hiç mavi ekran almadım. Sonra yine sık sık vermeye devam etti.
Minidump klasörümdeki son dosyaları da iletiyorum: minidmpfiles.rar
Sistem.
MSI B450 Max Tomahawk anakart.
Samsung 970 EVO 250 GB SSD.
NVIDIA GTX 1660 Ti ekran kartı.
Crucial Ballistix 2x8 GB 3200 MHz RAM.
Ryzen 5 3600X işlemci.
Denediğim yöntemler.
1- Sorunu olmadığını bildiğim farklı bir SSD ile denedim.
2- Farklı RAM ile denedim.
3- BIOS'u güncelledim, tüm driverları kendi sitelerinden en güncel halleri olacak şekilde indirdim.
4- Memtest ve Windows içerisindeki RAM test programları ile RAM testi yaptım hiçbir sorun gözükmüyor.
5- Samsung Magician ile SSD testi yaptım bir sorun gözükmüyor.
6- Komut satırında sfc /scannow ve chkdsk işlemlerini denedim.
7- Razer DeathAdder Elite ve Razer Kraken 7.1 kulaklığım var ve Razer Synapse kuruluydu. Windows Driver Verifier ile driver testi yaptığımda rzdev_005c.sys driver ile ilgili mavi ekran veriyordu. Kulaklığı çıkardım, mouse değişip sıfırdan kurulum yaptım ve Razer Synapse kurmadım.
Not: SSD değişip yeni SSD üzerine sistemi kurunca 1.5 gün hiç mavi ekran almadım. Sonra yine sık sık vermeye devam etti.
Minidump klasörümdeki son dosyaları da iletiyorum: minidmpfiles.rar