GTX 1660 Ti sistem tavsiyesi

Deniz Gök

Decapat
Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat'ın topladığı sistemde kasa aşırıya kaçmış. 250-350₺'lik bir kasa iş görürdü. Burdan 100-200₺ gibi bir fark var.

Anakartlarda aman aman bir fark yok.

Ekran kartının fiyatı şişirilmiş. 1700₺'ye GTX 1660 bulunabiliyor. Ayriyeten Teknobiyotik'teki sistemde GTX 1660 Ti bulunuyor.

8GB RAM farkından dolayı 330₺ diyelim.

Technopatın sistemde kullandığı güç kaynağı daha iyi.

Technopat'ın topladığı sistemde kasa aşırıya kaçmış. 250-350₺'lik bir kasa iş görürdü. Burdan 100-200₺ gibi bir fark var.

Anakartlarda aman aman bir fark yok.

Ekran kartının fiyatı şişirilmiş. 1700₺'ye GTX 1660 bulunabiliyor. Ayriyeten Teknobiyotik'teki sistemde GTX 1660 Ti bulunuyor.

8GB RAM farkından dolayı 330₺ diyelim.

Technopatın sistemde kullandığı güç kaynağı daha iyi.
Yani ben alttaki sistemi alsam ileride lazım olursa 8 GB RAM eklesem öyle kullansam sorun olur mu sence, yardım eder misin? Teknobiyotik'ten alacağım sanırım ben, teşekkür ederim yorumun için çok sağ ol.

1. Kasayı DARK N5 yap.
  2. Anakara biraz baktım da değiştirmen daha iyi olur çünkü mosfetleri soğutmak için pasif soğutucular yok, her bir faz için kullanılan faz mosfet sayısıda az geldi. Bu yüzden B450M PRO-4'ü öneririm.
  3. Tek kanal RAM kullanacağın için sıkıntılar yaşaman muhtemel.
  4. Bütçen kalırsa PSU'yu Silverstone 700W yapmanı öneririm.

1. Kasayı DARK N5 yap.
  2. Anakara biraz baktım da değiştirmen daha iyi olur çünkü mosfetleri soğutmak için pasif soğutucular yok, her bir faz için kullanılan faz mosfet sayısıda az geldi. Bu yüzden B450M PRO-4'ü öneririm.
  3. Tek kanal RAM kullanacağın için sıkıntılar yaşaman muhtemel.
  4. Bütçen kalırsa PSU'yu Silverstone 700W yapmanı öneririm.
Tamamdır, yaptım kasa zaten Dark N5'miş son sorum şu olsun Dark N5'te kaç RAM slotu var? Sen tek kanal RAM dedin ya endişelendim. Ben şimdi ileride bir tane daha RAM ekleyemez miyim buna söyleyebilir misin? Yazın inşallah bu bilgisayarı alacağım bakalım.

@Deniz Gök

RAM'i anakarta takarsın. Anakartta 4 tane RAM slotu var.

Yaza kadar çok şey değişebilir o yüzden bugünden konuşmak doğru olmaz. Yeni nesil işlemciler ve ekran kartları çıkabilir yaza kadar.
Çok teşekkür ederim, ben takmam zaten bilgisayarcı götürürüm rami veririm o da takar sıkıntı yok. O zaman ileride ekleyeceğim 8 GB çünkü çok teşekkür ederim. Bakalım yaza kadar fikrim değişecek mi teşekkür ederim tekrardan.
@Deniz Gök

RAM'i anakarta takarsın. Anakartta 4 tane RAM slotu var.

Yaza kadar çok şey değişebilir o yüzden bugünden konuşmak doğru olmaz. Yeni nesil işlemciler ve ekran kartları çıkabilir yaza kadar.
Son olarak lütfen şuna yorum yapar mısınız? Nu sistemi alsam olur mu Teknobiyotik sistemi yerine?

Kasa: CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA RGB FANLI MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1660Ti GAMING X 6GB GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Anakart: Msi B450 Gaming Plus Am4 Anakart - Vatan Bilgisayar

Güç kaynağı: High Power 600W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı (HPG-600ST-T12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
RAM: ADATA AD4U240038G17-B 8GB DDR4 2400MHz RAM - Nanokatalog
HDD:
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı

RAM'i bununla değiştir. Ayrıca Nanokatolog'dan alınan parçalar geç gelebiliyor.

İşlemci olarak ne düşünüyorsun? Bu arada Technopat'ın topladığı sistemdede GTX 1660 Ti varmış gözümden kaçmış.

RAM'i bununla değiştir. Ayrıca Nanokatolog'dan alınan parçalar geç gelebiliyor.

İşlemci olarak ne düşünüyorsun? Bu arada Technopat'ın topladığı sistemdede GTX 1660 Ti varmış gözümden kaçmış.
AMD Ryzen 5 2500X Soket AM4 3.6GHz 8MB Önbellek 4 Çekirdek 12nm İşlemci (fan dahildir) - Tray | ITOPYA bunu alacaktım eğer annemleri ikna edemezsem internetten almaya mecburen 600-700 lira daha fazla fiyat verip Vatan'dan felan toplayacağım veya İtopya. Çok çok teşekkür ederim bana bu kadar yardımcı olduğun için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı