GTX 1660 Ti sisteme i5 12400F vs i7

AMD işlemcilerde ısınma sorunu var diyorlar. Bu işlemci için ekstra kule tipi soğutma almama gerek var mı?

Soğutucu alırsın, o da 1K'lık kule tipinin bile altından kalkacağı bir ısınma zaten. AM5 sokete bütçen varsa hiç düşünme 7500F çiğ çiğ yer o işlemcileri hem de önü açık.

Hocam şimdi benim elimde i3-10100F var. i5-12400F alırsam aralarında dev FPS farkı oluşur mu?

10100F ile aynı sokete 12400F takamazsın anakart da alman gerekecek. 1660 Ti bazında konuşursak rekabetçiler dışında zerre FPS oynamaz.
Anakart alacağım zaten hocam. Ek olarak AM5 için A620 anakartlara bakıyorum fakat DDR4 destekleyen bir anakart yok.

Anakart alacağım zaten hocam. Ek olarak AM5 için A620 anakartlara bakıyorum fakat DDR4 destekleyen bir anakart yok.

DDR5 zaten hepsi. Ben olsam 1660 Ti için masraf etmezdim pek anakartı ve işlemciyi DDR4'te değiştirecek kadar. Biriktirir DDR5'e yürürdüm.

4060 Ti falan kullansan haydi neyse durum acildir DDR4'te yükselt derim de, şu durumda biraz daha biriktir.

DDR5 zaten hepsi. Ben olsam 1660 Ti için masraf etmezdim pek anakartı ve işlemciyi DDR4'te değiştirecek kadar.

4060 Ti falan kullansan haydi neyse.
Hocam o zaman ne alayım? DDR5 RAM'ler ateş pahası.

@kino

Fortnite.
Dead by Daylight.
Cyberpunk 2077.
Rocket League.
Red Dead Redemption 2. (Online, bazen hikaye)
Minecraft.
GTA V (Online).
FiveM.
Ara sıra R6 ve VALORANT.

Oynadığım oyunlar bunlar.

Hocam o zaman ne alayım? DDR5 RAM'ler ateş pahası.

Alma. Ya da ikinci elde 11400F satanlarla pazarlık yapıp 10100F'i de satarak minimum zararla maksimum yükseltmeyi yap. Hem anakarta da para vermemiş olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…