AFBx1
Kilopat
Daha fazla
8. Nesil ve sonraki işlemcilerde çekirdek ve mantıksal işlemci sayısında artış yaptı Intel.İşlemciniz, ekran kartınıza göre bir miktar geride kalıyor. İ5 çok önerilse de yeni kartlara yakışanı İ7'dir, çekirdek farkı kendini hissetiriyor... Olmadı alacaklar Ryzen'e yönelir vs. bu ayrı konu...
Konuya dönersek, ekran kartınızdan tam bir performans almanız durumu pek mümkün değil. Ama işinizi görebilirsiniz diye düşünüyorum.
İşlemciden yük almanız gerekli olduğundan çözünürlüğü en yükseğe ayarlayın. 1440p ayarına alırsanız ekran kartı en son oyunlarda 60FPS altına düşüp size biraz sıkıntı hissetirebilir. 1080p'de en yüksek grafik ayarlarıyla oynamayı deneyin. Muhtemelen iş görecektir diye düşünüyorum.
Bir de oyun oynarken arka planda işlemciye yük atan şeyleri kapatın, daha rahat olur. Hatta ben bunun için CPU Cores programını kullanıyorum ve fark gerçekten oluyor. İşlemcinizi rahatlatıp oyun oynamak, tüm yükü oyuna vermek FPS değerini önemli ölçüde etkiler.
İ3'ler 4 çekirdek 4 mantıksal işlemci, i5'ler ise 6 çekirdek 6 mantıksal işlemciye sahip.
Sanal çözünürlük ile 2K yapıp darboğazı düşürebilirsin. 1660ti 2K içinde seni mutlu eder.Teşekkür ederim peki ekran kartı geldiğinde ne kadar verim alabilirim dar boğazı az çok halletsem bile %100e yaklaşır mı?
İşlemcin 4. Nesil olsada 7. Nesil i5 bir işlemci ile denk sayılabilir çok uçurum yok, Intel için 8. Nesil ve sonrası fark yarattı.
Son düzenleme: