GTX 1660 Ti vs GTX 1070

Scheaweppes

Decapat
Merhaba arkadaşlar, orta gelirli birisi olarak ekran kartımı (HD7870 2GB 256bit) yenilemeyi düşünüyordum ancak o kadar çok seçenek var ki bir bilene danışmakta fayda olduğunu düşünerek size yazıyorum.

Sıfır kutusunda INNO3D GeForce GTX 1660 Ti fiyatı 1.879 TL, ikinci el çok az kullanıldığını iddia eden bir sitede 3 sene garantili Gigabyte GTX1070 Aorus 8GB fiyatı 1.999 TL

Daha detaylı inceleyebilmeniz adına linkleri bırakıyorum:
INNO3D GeForce GTX 1660 Ti: INNO3D GeForce GTX 1660 Ti Twin X2 GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 192Bit - incehesap.com
Gigabyte GTX1070 Aorus 8GB: Gigabyte GTX1070 Aorus 8GB GDDR5 256BIT (GV-N1070AORUS-8GD) Gaming outlet Fiyat

1660 Ti'nin mimarisinin yeni olduğunu biliyorum ancak bu etmen ne kadar stabil sonuçlar verir diğer yandan 8 GB VRAM'li bir stok soğutuculu canavar duruyor ve bu siteden daha önce alışveriş yapanınız var mı acaba ne kadar güvenilir? İnci sözlük gibi platformlarda güvenilir oldukları rivayet ediliyor ancak onlarda para ile yorum yapan kullanıcılar olması olası.

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim şimdiden cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Güncelleme : GTX 1660 Ti (6GB) - GTX1070 (8GB) açıkcası doku detaylamaları (texture) ultra ayarlarda birçok oyun 8 GB şart koşuyor biliyorsunuz evet aynı performans veriyorlar, evet 1660 ti yeni bir mimariye sahip ve evet yeni olan daha mantıklı ancak VRAM'dan feragat etmek 1660ti için birçok oyunu ultrada açamayacağıda bir gerçek, bunuda göz önünde bulundurursanız kafamın neden karıştığını daha net göreceksiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Ben o siteden çok şey aldım hiçbir sorun çıkmadı hatta bu kartın aynı modelinin incelemesi mevcut YouTube'da donanımarşivi test ediyor. Benim tercihim 1660 Ti olurdu(Zaten aldım) hem daha güncel, performans olarak sürücü güncelleştirmeleri ile biraz daha olsa(belki) geliştirilebilir, daha az güç tüketimi, sıfır olması özellikle çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Ben de aynı şekilde iki kart arasında kalmıştım fakat tercihimi bu yönde yaptım aldım memnunum.
Ben o siteden çok şey aldım hiçbir sorun çıkmadı hatta bu kartın aynı modelinin incelemesi mevcut YouTube'da donanımarşivi test ediyor. Benim tercihim 1660 Ti olurdu(Zaten aldım) hem daha güncel, performans olarak sürücü güncelleştirmeleri ile biraz daha olsa(belki) geliştirilebilir, daha az güç tüketimi, sıfır olması özellikle çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Ben de aynı şekilde iki kart arasında kalmıştım fakat tercihimi bu yönde yaptım aldım memnunum.

Çözüm
Performansları neredeyse kafa kafaya ve biri neredeyse 3 yıl önce piyasaya çıktı. Bu durumda tabii ki 1660 Ti daha makul bir seçenek. INNO3D 1660 Ti yük altında 68-70 derecede çalışan güzel bir kart bence.

GTX 1660 Ti (6GB) - GTX1070 (8GB) açıkcası doku detaylamaları (texture) ultra ayarlarda birçok oyun 8 GB şart koşuyor biliyorsunuz evet aynı performans veriyorlar, evet 1660 ti yeni bir mimariye sahip ve evet yeni olan daha mantıklı ancak VRAM'dan feragat etmek 1660ti için birçok oyunu ultrada açamayacağıda bir gerçek, bunuda göz önünde bulundurursanız kafamın neden karıştığını daha net göreceksiniz.

GTX 1660 Ti (6GB) - GTX1070 (8GB) açıkcası doku detaylamaları (texture) ultra ayarlarda birçok oyun 8 GB şart koşuyor biliyorsunuz evet aynı performans veriyorlar, evet 1660 ti yeni bir mimariye sahip ve evet yeni olan daha mantıklı ancak VRAM'dan feragat etmek 1660ti için birçok oyunu ultrada açamayacağıda bir gerçek, bunuda göz önünde bulundurursanız kafamın neden karıştığını daha net göreceksiniz.

VRAM olayına takılmamak lazım çoğu oyun 6GB VRAM dahi istemiyor. Sonuçta bu kartlar 1080P kartları bence VRAM'e takılman çok saçma.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı