GTX 1660S, 1050 Ti ile aynı performansı veriyor

Will Bettelheim

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba yakın zaman sistemde parça yükseltmesi yaptım fakat ekran kartını ilk aldığımda kullanamadım.
O yüzden yeni işlemci ve eski ekran kartını takmak zorunda kaldım, gayet güzel FPS değerleri verdi.
Sonrasında 1660 Super ekran kartını taktığımda 1050 Ti ile aynı FPS değerini verdiğini gördüm.
Nedenini bir türlü çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Fortnite oynuyorum, en düşük grafikler ve ısınmada da herhangi bir sorun yok.
DirectX 11'e aldım, grafikleri yükselttiğimde hiç oynayamıyorum.
FPS 40 50 civarı sürekli drop giriyor.

Videolarda izlediğim kadarıyla GPU %70 civarı kullanılırken bende %35 arası kullanıyor, acaba darboğaz mı oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yakın zaman sistemde parça yükseltmesi yaptım fakat ekran kartını ilk aldığımda kullanamadım.
O yüzden yeni işlemci ve eski ekran kartını takmak zorunda kaldım, gayet güzel FPS değerleri verdi.
Sonrasında 1660 Super ekran kartını taktığımda 1050 Ti ile aynı FPS değerini verdiğini gördüm.
Nedenini bir türlü çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Fortnite oynuyorum, en düşük grafikler ve ısınmada da herhangi bir sorun yok.
DirectX 11'e aldım, grafikleri yükselttiğimde hiç oynayamıyorum.
FPS 40 50 civarı sürekli drop giriyor.

Videolarda izlediğim kadarıyla GPU %70 civarı kullanılırken bende %35 arası kullanıyor, acaba darboğaz mı oluyor?
İşlemciniz nedir?

Evet darboğaz oluyor, işlemcinin çizdirebileceği FPS neyse onu alıyorsun. Şu ortamda RTX 4090 da taksan aynı FPS'i alırsın.

GPU %95 üzeri kullanılmaya başlandığında gerçek performansını görürsün.

Senin sorunun RAM ya da sıcaklık olabilir. Bu işlemci ile 40-50 FPS alıp drop yemek olası değil.

Evet darboğaz oluyor, işlemcinin çizdirebileceği FPS neyse onu alıyorsun. Şu ortamda RTX 4090 da taksan aynı FPS'i alırsın.

Örneğin otobüsten atladığım zaman 1050 ti ile 180 190 alıyordum şimdi 140 200 arası alıyorum böyle olacaksa niye yeni bir ekran kartı aldım ki

Senin sorunun RAM ya da sıcaklık olabilir. Bu işlemci ile 40-50 FPS alıp drop yemek olası değil.
8x2 2667 Mhz CL16 , işlemci sıcaklığı 70 derecelerde geziyor aynı şekilde ekran kartıda 70 civarı geziyor.

Örneğin otobüsten atladığım zaman 1050 ti ile 180 190 alıyordum şimdi 140 200 arası alıyorum böyle olacaksa niye yeni bir ekran kartı aldım ki.

Bilmem sen almışsın. Mevcut ekran kartın bir oyunda %95 ve üzerine çıkmıyorsa yükseltmeye ihtiyacı yoktur.

İyi yanından bakarsak RDR2, CP77, GoW gibi oyunlar oynadığında 2+ kat fazla FPS alırsın.

Bilmem sen almışsın. Mevcut ekran kartın bir oyunda %95 ve üzerine çıkmıyorsa yükseltmeye ihtiyacı yoktur.

İyi yanından bakarsak RDR2, CP77 gibi oyunlar oynadığında 2+ kat fazla FPS alırsın.

Aynen dediğin gibi RDR tarzı oyunlarda 1050 Ti'ın kat ve kat üstüne çıktı fakat oynadığım oyunda FPS değerleri biraz da olsa üzdü.

İyi yanından bakarsak RDR2, CP77, GoW gibi oyunlar oynadığında 2+ kat fazla FPS alırsın.

Fakat videolarda izlediğimde diğer insanların böyle bir sorunla karşılaştığını görmedim adamlar bende fazla FPS alıyor.

Aynen dediğin gibi RDR tarzı oyunlarda 1050 Ti'ın kat ve kat üstüne çıktı fakat oynadığım oyunda FPS değerleri biraz da olsa üzdü.

Normal bir durum. Drop konusundan emin olamadım yine de, depolama birimi desem RDR2'de de drop yerdin. Sistemin dengeli ve iyi görünüyor.

Normal bir durum. Drop konusundan emin olamadım yine de, depolama birimi desem RDR2'de de drop yerdin. Sistemin dengeli ve iyi görünüyor.
o kadar para verip hala bu fps değerlerini görmek üzüyor açıkçası.

Değerler bu şekilde
1671992369518.png

o kadar para verip hala bu fps değerlerini görmek üzüyor açıkçası.

Değerler bu şekilde
1671992369518.png
Hocam sizce bu değerler normal mi ?

Hocam sizce bu değerler normal mi ?

Fortnite oynamıyorum ama bir anormallik göremedim, eh kartın %38 kullanılması anormal değil çünkü GPU ağırlığı yok oyunda.

Yükseltmeyi ekran kartından yana kullanmışsın getirisi büyük oyunların hepsinde olacak. Şimdi gidip anakart, işlemci için o kadar para versen burada belki iki kat FPS görürken RDR2'de sürünmeye devam edecektin.

1050 Ti günümüz için düşük bir karttı iyi yaptın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı