GTX 1660S R5 5500 sistem kapanıp açılıyor

• Konuyu başlatan Joo7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 141

Joo7

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR4 XPG 3200 MHZ RAM 16GB
Ekran kartı
GTX 1660 SUPER
Anakart
Asus PRIME550M-K
İşlemci
Amd ryzen 5500
Dışaridaydim eve geldigimde şalterler atmıştı, köpek üclu prize cişini yapmış PC'yi açtım hiçbir sorun yoktu. 2-3 saat geçtikten sonra Valorant'a girdim ve hata aldım hatayi duzeltmek icin BIOS'a girip SVM modunu açtım açtıktan sonra bilgisayar kendi kendine kapanip aciliyordu. Daha sonrasinda RAM'i, islemciyi, ekran kartıni, HDD'leri SSD'leri cikartip temizleyip dikkatli şekilde yuvalarina sağlam taktım ve hala aynı.

BIOS'u guncelledim, eski surumunu yeni surumunu tek tek denedim fabrika ayarlarına kadar sifirladim yine sorun hala var. Bilgisayarciya goturdum anakart ya da işlemcide sorun var dedi, işlemcide de sorun oldugunu dusunmuyorum goruntu vermezdi hatta BIOS ekraninda kapanırdi. BIOS ekraninda saatlerce durmama ragmen kapanmiyordu, geriye tek kalan secenek anakart ve anakartlar da pahalı gidip de yenisini alip denesem okey fakat sorunun kesin anakrt oldugu belli degil. Gidip de yenisini alıp elimde kalmasini istemem, bu durumu yaşayan ve cözumleyen birisi yardimci olabilir mi? 4-5 gundur böyle devam ediyor.

Attigim fotograftaki gibi yuklenme ekraninda donuyor ve kapanip aciliyor yine donuyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20251024_022735.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kablosunu çıkartın, BIOS pilini çıkartın, 10-15 kez Power düğmesine basın, 5-10dk bekleyin, pili ve güç kablosunu takıp çalıştırmayı deneyin. Bu BIOS ayarlarınızı sıfırlar. Power düğmesine basmanızda statik elektrik varsa atar. BIOS ayarlarında bir problem varsa ekran kartına yansıtabilir. Deneyin zarar gelmez.

Bunu denedim ama tekrar deneyeceğim olacağıni zannetmiyorum başka bir şey aklina geliyorsa soyleyebilir misin? He bu arada PC'yi formatlamak isteyince bile logo ekraninda takili kalıyor.

Ramler'den olma ihtimali yüksek. Genelde resetleme durumu RAM'ler'den oluyor. Temizledim demişsin ama RAM'leri silgiyle sildin mi?

Bir de değiştirebiliyorsan kanallarını değiştirmeyi dene. Ya da sadece 1 tanesini tak dene mesela.

RAM'leri silgiyle silmedim fakat 2 RAM'i de tek tek 4 slotta denedim ki zaten bilgisayarci RAM'de ekran kartinda sorun olmadigini soyledi.

Olmadi bu arada hocam o BIOS ve statik elektrik mevzusu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…