GTX 1660s sistem düşük FPS

RetroTape

Hectopat
Daha yeni bir sistem aldım ve oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS alıyorum. Mesela GTA 5 de 150-200 almam gerekirken 90-100 arasında alıyorum. Diğer oyunlarda da olması gerekenden düşük bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Özellikler: ROG STRIX GeForce GTX 1660 Super.
AMD Ryzen 5 3600.
XPG 16 GB RAM.
ASUS Prime B450M-K II.
SanDisk Ultra 500GB SSD.
Corsair Carbide Spec Delta 550W.

• Anakartınızın BIOS ayarlarına girerek Ramlerinizin XMP özelliğini aktif edin.
  • Sıfırdan şu anki driverınızı DDU ile tamamen kaldırın.
  • Yeni indireceğiniz en güncel Nvidia driverınızı temiz kurulum yapın.
  • Masaüstü sağ tık , ardından NVIDIA Denetim Masası , sonra 3D ayarlar , oradan ekran kartını performansını maksimum a çekin. Sorununuz çözülecektir.

Daha yeni bir sistem aldım ve oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS alıyorum. Mesela GTA 5 de 150-200 almam gerekirken 90-100 arasında alıyorum. Diğer oyunlarda da olması gerekenden düşük bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

AMD Ryzen 5 3600.
XPG 16 GB RAM.
ASUS Prime B450M-K II.
SanDisk Ultra 500GB SSD.
Yok GTA 5'te 500 FPS almanız gerekiyor(!) Gayet yeterli FPS değerleri.

AMD Ryzen 5 3600.
XPG 16 GB RAM.
ASUS Prime B450M-K II.
SanDisk Ultra 500GB SSD.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Özellikle Minecraft ve Mount and Blade Warband gibi küçük oyunlarda çok düşük FPS alıyorum. CS:GO da Full ayarlar 250-300 alırlarken ben 100-250 arası sürekli değişiyor. İşlemci ve ekran kartı kullanımını artırmıyor. MSI Afterburner yardımı ile kullanım değerlerine bak. Monitörün 1080p mi? @RetroTape

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı