GTX 1660S Sistemde Fan Hızı Düşürmek

Furquality

Hectopat
Tarayıcı açıkken ders sırasında fan sesi beni rahatsız ettiği için hızını azaltmak istiyorum ama hızını ne kadar düşürürsem sisteme zarar vermem veya tehlike oluşturmadan ne kadar ve nasıl düşürebilirim bilmiyorum. Ayrıca sanırım kasada 8 fan bulunuyor ve 2'si ekran kartına ait. Diğer fanların hızlarını nasıl düşürürüm bilmiyorum. Oyun oynayacağım zaman da fan hızını normale alabilmeliyim. Sistem Msi 1660 Super R5 5600, Fury Beast 16 gb ram Asus b450m.

MSİ Afterburner ile ekran kartı fanına manuel hız verebilirsin. Onun dışında kasa fanları, eğer RGB kontrolcü ve Kumandalı kontrole sahipse, kumandasında fan hızı düşürme ayarı olabilir.

MSİ Afterburner ile ekran kartı fanına manuel hız verebilirsin. Onun dışında kasa fanları, eğer RGB kontrolcü ve Kumandalı kontrole sahipse, kumandasında fan hızı düşürme ayarı olabilir.
Afterburnerda fan ayarları var ama bozarım diye kurcalamadım veya donanımlar yanmasın diye. Kasa fanları için hiç kumanda falan vermediler.

Ekran kartının fanı normal kullanımda çalışmaz o yüzden yazılımsal olarak kurcalama, işlemci fanları da otomatik ısındıkça deviri artar biraz elektrik bilgin varsa diğer fanlar için on/off düğmesi ekleyebilirsin, oyunlarda açıp diger zamanlarda kapatırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…